- Paruošimas: 20 min
- Porcijos: 4
Labai mėgstu tas dienas, kai ryte nereikia visiškai niekur skubėti ir su rytiniu kavos puodeliu galiu ramiai pasižiūrėti kulinarines laidas ir pasigaminti mėgstamą patiekalą. Tokie varškėčiai iš laidos “Kulinarinis detektyvas”. Mane itin sudomino pats padažas, nes seniau kai ruošdavau varškėčius, tai dažniausiai juos valgydavome tik su grietine. Ir ką galiu pasakyti? Pasijautėme tarsi pusryčius valgytume prabangiame restorane. Skanu iki negalėjimo. Ar kartosime? Būtinai!!!
Receptui reikės:
Varškėčiams:
- varškės: 500 gramų
- kiaušinių: 1
- manų kruopų: 2 valgomųjų šaukštų
- kepimo miltelių: 1 arbatinio šaukštelio
- cukraus: 1 valgomojo šaukšto
- vanilinio cukraus: 1 arbatinio šaukštelio
- aliejaus (kepimui)
Padažui:
- pieno: 500 mililitrų
- vanilės skonio pudingo miltelių: 1 pakelio
- cukraus: 2 valgomųjų šaukštų
- vanilinių ledų: 200 gramų
- avietės: 1 saujelės (naudoju šaldytas)
- mėlynės: 1 saujelės (naudoju šaldytas)
- cukraus pudros (pabarstymui)
Paruošimas
- Pradžioje varškę pertrink per sietelį.
- Tada įmaišyk kiaušinį, cukrų ir vanilinį cukrų. Masę išsuk.
- Tuomet suberk manų kruopas ir kepimo miltelius. Išmaišyk ir palik pastovėti maždaug 15-20 minučių.
- Po to formuok varškėčius aliejuje pavilgytomis rankomis ir kepk gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.
- Keptuvę uždenk dangčiu, primažink kaitrą ir pabaik kepti varškėčius.
- Padažas prie blynų-varškėčių: Įsipilk ketvirtadalį stiklinės pieno ir įmaišyk pudingo miltelius ir cukrų.
- Likusį pieną pakaitink. Į jį supilk paruoštą pudingo skystį.
- Gerai išmaišyk ir pakaitink kelias minutes, kol padažas pradeda tirštėti.
- Į pravėsusį pudingą įmaišyk ledus.
- Iškeptus varškėčius patiek aplietus pasiruoštu padažu, pabarstyk uogomis ir cukraus pudra. Lepinkis!