Amerikietiški blynai su varške ir pienu (be kefyro)

  • Paruošimas: 25 min
  • Porcijos: 2
Neseniai Jums rodžiau kaip pagaminti amerikietiškus blynus su kefyru, kuriuos Jūs labai išgyrėte. O šiandien dar vienas labai gerai pavykstantis variantas su varške ir pienu, be kefyro. Jie gaunasi tiesio tirpstantys burnoje ir verti visų pagyrų. Itin mėgstami mūsų šeimoje. Ne per daug saldūs, tiesiog fantastiški. Mėgstami ne tik vaikų, bet ir suaugusiųjų. Tikrai pamėginkite. Apsivalgymas garantuotas!

Receptui reikės:

  • miltų: 150 gramų
  • kepimo miltelių: 1 arbatinio šaukštelio
  • varškės: 1 pakelio
  • druskos: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • cukraus: 2 valgomųjų šaukštų
  • pieno: 150 mililitrų
  • kiaušinių: 2
  • lydyto sviesto: 2 valgomųjų šaukštų

Paruošimas

  • Pradžioje išmaišyk miltus su kepimo milteliais, druska bei cukrumi giliame inde.
  • Tuomet kitame inde išplak pieną ir kiaušinį, supilk išlydytą sviestą ir sudėk pertrintą varškę.
  • Paruoštą mišinį supilk į miltų mišinį ir maišyk, kol gausi gražią bei vientisos konsistencijos tešlą.
  • Palik maždaug 10 minučių pabūti šiltai, po to dar kartą viską išmaišyk.
  • Vidutinio kaitrumo temperatūroje įkaitink keptuvę ir joje ištirpink gabaliuką sviesto (galima kepti ir be riebalų, bet su sviestu jie gražiau apskrunda).
  • Sviestui ištirpus šaukštu kabink tešlą ir dėk į keptuvę. Kiek blynų pavyks iškepti vienu kartu, priklausys nuo turimos keptuvės ir šaukšto dydžio.
  • Palauk, kol blynų paviršiuje susidaro maži burbuliukai ir tada apversk.
  • Kepk, kol blynas iš abiejų pusių dailiai apskrundai ir pakyla.
  • Valgyk su klevų sirupu, mėgstama uogiene arba kitu mėgstamu pagardu. Pasilepink!


4 komentarai apie “Amerikietiški blynai su varške ir pienu (be kefyro)”

Parašykite komentarą