Stori ir purūs mieliniai blynai su razinomis

  • Paruošimas: 40 min
  • Porcijos: 2
Tokie mieliniai blynai su razinomis Jums pavyks purūs, stori bei itin gardūs. Tai bene pats geriausias receptas (nors iš pirmo žvilgsnio jie gali pasirodyti visiškai paprasti), kurį kada perskaitysite. Gaminkite, lepinkitės, tuomet dar kartą gaminkite ir dar kartą lepinkitės! Juos galima ruošti tiek su sausomis mielėmis, tiek su šviežiomis mielėmis.

Jeigu razinų nelabai mėgstate, galite jų ir visai nedėti. 🙂

Beje, šiais patikusiais mielinių blynų variantais jau dalinausi:
lenkiški mieliniai blynai su obuoliais;
mieliniai blynai su obuoliais;
močiutės mieliniai blynai;
mieliniai blynai su kefyru;

O dabar imamės gamybos!

Receptui reikės:

  • šviežių mielių: 25 gramų (arba 8-9 gramai sausų)
  • cukraus: 3 valgomųjų šaukštų
  • pieno: 0,5 litro
  • kiaušinių: 2 (L dydžio)
  • razinų: 1 didelės saujos
  • druskos: žiupsnelio
  • miltų: kad tešla gautųsi maždaug grietinės tirštumo

Paruošimas

  • Pradžioje mieles sumaišyk su 1 valgomuoju šaukštu šaukštu cukraus.
  • Tada užpilk šiltu pienu, supilk paplaktus kiaušinius ir likusius du valgomuosius šaukštus cukraus.
  • Tuomet viską išmaišyk ir suberk išbrinkintas vandenyje razinas.
  • Po to maišydamas berk miltus, tešla privalo gautis maždaug grietinės tirštumo.
  • Tuomet uždenk su maistine plėvele arba rankšluosčiu ir palik šiltoje vietoje, kol tešla padvigubėja bei pakyla.
  • Paskui kepk ant įkaitinto aliejaus, dėdamas po maždaug vieną valgomąjį šaukštą pasiruoštos tešlos.
  • Patiek su mėgstamais pagardais ir mėgaukis!

Parašykite komentarą