- Paruošimas: 30 min
- Porcijos: 2
Kaip jau minėjau – ta proga, kad artėja Užgavėnės eksperimentuoju su įvairiausiais mieliniais blynais ir dalinuosi patikusiais receptais su Jumis visais. Šį kartą toks greitas ir paprastas jų variantas su sausomis mielėmis. Tikrai gerai pavyko, o darbo tikrai nėra daug. Rekomenduoju pasigaminti ir Jums. 🙂
Beje, šiais patikusiais mielinių blynų variantais jau dalinausi:
– lenkiški mieliniai blynai su obuoliais;
– mieliniai blynai su obuoliais;
– močiutės mieliniai blynai;
Receptui reikės:
- šilto pieno: 2 stiklinių
- sausų mielių: 1 pakelio (7 gramų)
- miltų: 500 gramų
- kiaušinių: 2
- cukraus: 2 valgomųjų šaukštų
- druskos: 0,5 arbatinio šaukštelio
- aliejaus: 4 valgomųjų šaukštų
Paruošimas
- Pradžioje maišyk šiltą pieną su sausomis mielėmis bei miltais – lauk, kol tešla pakyla.
- Paskui įdėk visus kitus ingredientus, gerai išplak ir palik maždaug 15 minučių.
- Tada valgomojo šaukšto pagalba dėk tešlos į keptuvę, formuodamas blynus ir kepk, kol gražiai apskrus iš visų pusių.
- Imk šaldytas (bent jau aš naudojau šaldytas) braškes, jas užpilk cukrumi ir šiek tiek pavirk, tuo tarpu per visą virtuvę pasklis fantastiškas braškių kvapas, gera nuotaika bus garantuota.
- Arba patiek su kitais mėgstamais pagardais ir skanauk!