Paprasti ir greiti mieliniai blynai su sausomis mielėmis

  • Paruošimas: 30 min
  • Porcijos: 2

Kaip jau minėjau – ta proga, kad artėja Užgavėnės eksperimentuoju su įvairiausiais mieliniais blynais ir dalinuosi patikusiais receptais su Jumis visais. Šį kartą toks greitas ir paprastas jų variantas su sausomis mielėmis. Tikrai gerai pavyko, o darbo tikrai nėra daug. Rekomenduoju pasigaminti ir Jums. 🙂

Beje, šiais patikusiais mielinių blynų variantais jau dalinausi:
lenkiški mieliniai blynai su obuoliais;
mieliniai blynai su obuoliais;
močiutės mieliniai blynai;

Receptui reikės:

  • šilto pieno: 2 stiklinių
  • sausų mielių: 1 pakelio (7 gramų)
  • miltų: 500 gramų
  • kiaušinių: 2
  • cukraus: 2 valgomųjų šaukštų
  • druskos: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • aliejaus: 4 valgomųjų šaukštų

Paruošimas

  • Pradžioje maišyk šiltą pieną su sausomis mielėmis bei miltais – lauk, kol tešla pakyla.
  • Paskui įdėk visus kitus ingredientus, gerai išplak ir palik maždaug 15 minučių.
  • Tada valgomojo šaukšto pagalba dėk tešlos į keptuvę, formuodamas blynus ir kepk, kol gražiai apskrus iš visų pusių.
  • Imk šaldytas (bent jau aš naudojau šaldytas) braškes, jas užpilk cukrumi ir šiek tiek pavirk, tuo tarpu per visą virtuvę pasklis fantastiškas braškių kvapas, gera nuotaika bus garantuota.
  • Arba patiek su kitais mėgstamais pagardais ir skanauk!


Parašykite komentarą