Amerikietiški blynai su maskarpone pagal Saulėtą virtuvę

  • Paruošimas: 30 min
  • Porcijos: 4
Jau Jums rodžiau šiuos amerikietiškų blynų variantus anksčiau:
amerikietiški blynai su klevų sirupu;
Neringos amerikietiški blyneliai su kepimo milteliais;
stori amerikietiški blynai;
amerikietiški blynai su bananais;
amerikietiški blynai su pienu (be kefyro);

Ir maniau, kad ties jais baigsiu savo eksperimentus su šiais blyneliais, nes galvojau, kad visais geriausiais (labiausiai patikusiais) variantais jau pasidalinau su Jumis. Bet tada pamačiau Saulėtos virtuvės blynus su maskarpone ir tiesiog turėjau išmėginti! Gavosi fantastiškai skanūs, purūs ir minkšti, tiesiog tobuli. Dalinuosi receptu. Bus gaminami ne kartą!

Receptui reikės:

Blyneliams:
  • kvietiniai miltai: 1 stiklinės (280 gramų)
  • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
  • cukrus: ketvirtadalio stiklinės (50 gramų)
  • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
  • kiaušiniai: 3 didelių
  • tirpintas sviestas: 60 gramų
  • pienas: 1,25 stiklinės (310 mililitrų)
  • druska: žiupsnio
Kremui:
  • maskarponės sūris: 125 gramų
  • miltelinis cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
  • riebi grietinėlė: 0,5 stiklinės (125 mililitrų)
Patiekimui:
  • klevų sirupas
  • šviežios uogos
  • šviežių mėtų lapeliai

Paruošimas

  • Paruošk kremą: Į dubenį sudėk maskarponę, suberk miltelinį cukrų. Išplak iki vientisos masės.
  • Toliau plakdamas elektriniu plaktuvu, lėtai pilk grietinėlę, kol gausi tirštą kremą.
  • Paruošk blynelius: Į didesnį dubenį išsijok miltus.
  • Sumaišyk su kepimo milteliais, cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Atidėk į šalį.
  • Tuomet kiaušinių trynius ir kiaušinių baltymus kruopščiai atskirk vienas nuo kito.
  • Kiaušinių trynius išplak su pienu. Supilk į miltų mišinį ir išmaišyk iki vientisos masės.
  • Supilk tirpintą sviestą ir dar vieną kartą gerai išmaišyk.
  • Elektriniu plaktuvu kiaušinių baltymus išplak su žiupsniu druskos iki standžių putų.
  • Lengvais judesiais įmaišyk į blynų tešlą, stengdamasis, kad ji liktų kuo puresnė, joje liktų kuo daugiau oro. Nepermaišyk. Suruošta tešla turi būti ganėtinai tiršta.
  • Įkaitink keptuvę virš vidutinės kaitros. Labai plonai ištepk aliejumi.
  • Pilk po samtelį tešlos, formuodamas vidutinio dydžio blynus. Kepk, kol tešlos viršuje pradeda kilti burbuliukai.
  • Atsargiu judesiu apversk blynelius ir apkepk iš kitos pusės dar maždaug minutę, kol gražiai iškyla ir būna iškepę.
  • Patiek blynelius su pasigamintu maskarponės kremu, klevų sirupu ir šviežiomis uogomis. Lepinkis!

Parašykite komentarą