Amerikietiški blyneliai su šonine ir klevų sirupu

  • Paruošimas: 30 min
  • Porcijos: 2
Šiandien pusryčiams norėjome neįprastų, bet labai skanių ir sočių blynų, tad nusprendžiau pagaminti jau seniai nusižiūrėtus amerikietiškus blynelius su keptuvėje kepta šonine ir klevų sirupu. Tai toks gal daugeliui neįprastas derinys, bet jį galiu tik pagirti iš pačios geriausios pusės. Labai rekomenduoju pasigaminti ir Jums. Imkite receptą!

Beje, išmėgink ir šiuos amerikietiškų blynelių variantus:
tikri amerikietiški blyneliai;
amerikietiški blynai su varške ir pienu;
amerikietiški blynai su kefyru;

Receptui reikės:

  • miltų: 135 gramų
  • druskos: 2 gramų
  • cukraus: 30 gramų
  • pieno: 130 mililitrų
  • kiaušinių: 1 didelio
  • pravėsinto lydyto sviesto: 40 gramų
  • mėgstamos rūkytos šoninės: 2 juostelių (arba pagal skonį)
  • klevų sirupo: patiekimui

Paruošimas

  • Pirmiausia į dubenį suberk cukrų, druską ir įsijok miltus.
  • Tada atskirame inde sumaišyk kiaušinius, pieną, supilk lydytą pravėsintą sviestą.
  • Tuomet supilk pieno plakinį į miltų mišinį. Leisk tešlai pastovėti keletą minučių.
  • Šoninės juosteles pakepk keptuvėje, kol abi pusės apskrunda.
  • Riebalų perteklių nusausink popieriniu rankšluosčiu.
  • Po to įkaitink keptuvę ant vidutinės kaitros, papurkšk ant keptuvės paviršiaus riebalų arba patepk sviesto/aliejaus ir nuvalyk perteklių.
  • Pilk blynų tešlos į keptuvę ir sulauk kol blyno viršus pradės burbuliuoti, tada apversk blyną ir kepk dar maždaug 1-2 minutes.
  • Galiausiai patiek su keptos šoninės juostelėmis ir klevų sirupu. Skanauk!

2 komentarai apie “Amerikietiški blyneliai su šonine ir klevų sirupu”

Average
5 Based On 2

Parašykite komentarą