Mieliniai blynai su obuoliais

  • Paruošimas: 30 min
  • Porcijos: 2

Neseniai Jums rodžiau kaip pagaminti močiutės mielinius blynus, kurie man labai skanūs, bet pamačiusi internete variantą su obuoliais nusprendžiau juos išmėginti. Užgavėnės – tikriausiai viena tų dienų metuose, kai žinau, kad būtinai iškepsiu mielinius blynus. Tada nereikia nieko kito planuoti.

O praėjusi savaitgalį pasidariau repeticiją prieš šią dieną ir pasiruošiau šį variantą. Gavosi paprasti, saldūs mieliniai blynai su obuoliais.

Patarimai, pastebėjimai. Kepdama įvairiausius blynus aš nemėgstu sunaudoti daug aliejaus, visada pilu minimaliai. Bet kepant šiuos mielinius blynus supratau, kad tai jiems visai netinka. Privalu pilti aliejaus, tuomet blynai labiau pučiasi.

Sudėtingumas. Vidutinio sudėtingumo patiekalas.

Mano šeimos recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Skanu, atėjus progai būtinai kartosime.

Receptui reikės:

  • miltai: 250 gramų
  • cukrus: 3-4 valgomųjų šaukštų (+1 arbatinio šaukštelio)
  • sausos mielės: 7 gramų
  • druska: žiupsnelio
  • kiaušiniai: 2
  • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
  • šiltas pienas: 250 mililitrų
  • saulėgrąžų aliejus: 1 valgomojo šaukšto
  • obuoliai: 2 didelių

Paruošimas

  • Pradžioje pieną pašildyk, įdėk vieną arbatinį šaukštelį cukraus ir supilk mieles.
  • Šiek tiek pamaišyk, uždenk maistine plėvele ir palik maždaug 15-20 minučių pastovėti, kad mielės pradėtų veikti, putoti.
  • Tada kiaušinius išplak su likusiu cukrumi, druska, vanile bei aliejumi.
  • Į kiaušinius įmaišyk pieną su mielėmis. Suberk miltus ir užmaišyk tešlą.
  • Tuomet įmaišyk nuluptus ir kubeliais pjaustytus obuolius.
  • Dubenį uždenk maistine plėvele, padėk šiltai, kad tešla pakiltų. Laikyk maždaug 45 minutes arba kol tūris padidėja dvigubai.
  • Kai jau tešla pakyla, blynus iškepk keptuvėje su įkaitintu aliejuje.
  • Patiek su mėgstamais pagardais ir skanauk!

7 komentarai apie “Mieliniai blynai su obuoliais”

Average
5 Based On 7

Parašykite komentarą