Stori, purūs ir pasipūtę mieliniai blynai

Stori, purūs ir pasipūtę mieliniai blynai

Paruošimas: 30 min Porcijos: 5 Mieliniai blynai – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kuris sužavi savo purumu, storumu ir nepakartojamu skoniu. Šie blynai yra neatsiejama tradicinių švenčių, ypač Užgavėnių, dalis, tačiau jie puikiai tinka ir kasdieniams pusryčiams ar desertui. Jų paruošimas reikalauja šiek tiek laiko dėl tešlos kildinimo, tačiau rezultatas atperka pastangas. Galimos ingredientų alternatyvos: Miltai: … Skaityti toliau

Mieliniai blynai su kefyru, be pieno

Mieliniai blynai su kefyru, be pieno

Paruošimas: 25 min Porcijos: 2 Ažūriniai mieliniai blynai, paruošti su kefyru (be jokio pieno) ir sausomis mielėmis. Jie itin patrauklūs savo išvaizda bei itin gardūs. Tokių blynų paviršius gausis panašus tarsi į nėrinukus. Jie taipogi gali būti fantastiškas desertas geriant arbatą, juos galima papildyti vaisių ar uogų uogiene, saldžiu klampiu padažu, grietine arba medumi. Mielinės … Skaityti toliau

Paprasti ir greiti mieliniai blynai su sausomis mielėmis

Paprasti ir greiti mieliniai blynai su sausomis mielėmis

Paruošimas: 30 min Porcijos: 2 Kaip jau minėjau – ta proga, kad artėja Užgavėnės eksperimentuoju su įvairiausiais mieliniais blynais ir dalinuosi patikusiais receptais su Jumis visais. Šį kartą toks greitas ir paprastas jų variantas su sausomis mielėmis. Tikrai gerai pavyko, o darbo tikrai nėra daug. Rekomenduoju pasigaminti ir Jums. 🙂 Beje, šiais patikusiais mielinių blynų … Skaityti toliau

Mieliniai blynai su obuoliais

Mieliniai blynai su obuoliais

Paruošimas: 30 min Porcijos: 2 Neseniai Jums rodžiau kaip pagaminti močiutės mielinius blynus, kurie man labai skanūs, bet pamačiusi internete variantą su obuoliais nusprendžiau juos išmėginti. Užgavėnės – tikriausiai viena tų dienų metuose, kai žinau, kad būtinai iškepsiu mielinius blynus. Tada nereikia nieko kito planuoti. O praėjusi savaitgalį pasidariau repeticiją prieš šią dieną ir pasiruošiau … Skaityti toliau