Mieliniai blynai su kefyru, be pieno

  • Paruošimas: 25 min
  • Porcijos: 2

Ažūriniai mieliniai blynai, paruošti su kefyru (be jokio pieno) ir sausomis mielėmis. Jie itin patrauklūs savo išvaizda bei itin gardūs. Tokių blynų paviršius gausis panašus tarsi į nėrinukus. Jie taipogi gali būti fantastiškas desertas geriant arbatą, juos galima papildyti vaisių ar uogų uogiene, saldžiu klampiu padažu, grietine arba medumi. Mielinės tešlos užminkymo procesas yra kiek ilgesnis nei įprastų blynų minkymo procesas, bet patikėkite manimi rezultatas to tikrai vertas. Blynai su mielėmis bei kefyru yra švelnūs, minkštos struktūros – tikras delikatesas! Todėl pradedam gaminti, nes nusivylusių jie tikrai nepaliks!

Beje, šiais patikusiais mielinių blynų variantais jau dalinausi:
lenkiški mieliniai blynai su obuoliais;
mieliniai blynai su obuoliais;
močiutės mieliniai blynai;

Receptui reikės:

  • sausų mielių: 1 arbatinio šaukštelio
  • vidutinio riebumo kefyro: 250 mililitrų
  • cukraus: 1,5 valgomojo šaukšto
  • druskos: poros žiupsnelių
  • aukščiausios kokybės kvietinių miltų: 150 gramų
  • kiaušinių: 2
  • verdančio vandens: 100 mililitrų
  • augalinio aliejaus: 3 valgomieji šaukštai (tešlai)
  • augalinio aliejaus: keptuvei patepti, bekepant pirmą blyną

Paruošimas

  • Pradžioje išmatuok pusę viso miltų kiekio (maždaug 75 gramus) ir persijok į gilų dubenį, suberk cukrų, sausas mieles, druska, išmaišyk šluotele.
  • Mieliniams blynams ruošti skirtas kefyras privalo būti šiltas (jo temperatūra negali viršyti 40 laipsnių, jeigu kefyras karštesnis – mielės neįsijungs, jeigu kefyras kiek per šaltas – mielėms bus daug sunkiau pradėti veikti). Kefyrą galima pašildyti mikrobangų krosnelėje arba ant viryklės, pilant į nedidelį puodą.
  • Tuomet į miltų, mielių, druskos bei cukraus mišinį supilk šiltą kefyrą, plaktuvu išmaišyk iki vientisos masės ir palik maždaug pusvalandį šiltoje vietoje.
  • Tada atskirame dubenyje mušk kiaušinių, šiek tiek plak juos šluotele, kad tryniai susijungtų su baltymais bei susidarytų vientisa masė.
  • Po pusvalandžio mielių mišinio tūris tiek tiek padidės, į jį supilk kiaušinių plakinį, išmaišyk šluotele.
  • Tuomet suberk likusius išsijotus miltus. Jeigu pageidausite šiame etape galite pridėti vanilino. Blynų tešlą gerai išmaišyk.
  • Į paruoštą tirštą blynų tešlą plona srovele, nuolatos maišant šluotele, supilk verdantį vandenį ir augalinį aliejų, vėl gerai išmaišyk. Blynų tešla kaip ir įprastų blynų – ne skysta, kaip vanduo, bet ir ne tiršta. Leisk mielinei blynų tešlai pastovėti apie 20 minučių, tuomet galima pradėti kepti.
  • Gerai pašildyk keptuvės paviršių, prieš kepdamas pirmą blynai riebalais ar aliejumi patepk keptuvę dugną (kitus blynus galėsite kepti visai netepdami keptuvės aliejumi, nes į blynų tešlą mes jau įpylėme aliejaus, bet daug kas, žinoma priklausys ir nuo turimos keptuvės).
  • Tešlą rekomenduoju išmaišyti prieš kepant kiekvieną blyną. Tešlą kabink samčiu ir paskleisk ant keptuvės paviršiaus. Mielinį blyną kepk ant vidutinės kaitros po maždaug minutę iš abiejų pusių (iki auksinės spalvos), tada dėk į lėkštę.
  • Iš likusios mielinės tešlos pamažu iškepk visus blynus, dėk juos vieną ant kito į lėkštę.
  • Skanaukite su mėgstamais pagardais!

Parašykite komentarą