Lenkiški mieliniai blynai su obuoliais

  • Paruošimas: 30 min
  • Porcijos: 2
Neseniai rodžiau patikusį variantą mielinių blynų su obuoliais, kurie patiko mūsų šeimai. Tačiau draugė pamačiusi tą įrašą, primygtinai reikalavo išmėginti ir šį lenkišką variantą. Tad tai ir padariau. Juk blynų niekada nebūna per daug, ypatingai vaikams. Tikrai taip pat labai skanūs blynai, kuriuos verta išmėginti.

Beje, jeigu norite naudoti sausas mieles, tuomet jų prireiks 7 gramų.

Receptui reikės:

  • šiltas pienas: 250 mililitrų
  • šviežios mielės: 30 gramų
  • cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
  • cukrus: 50 mililitrų
  • kiaušiniai: 2
  • miltai: 250 gramų
  • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
  • aliejus: 1 valgomojo šaukšto
  • likeris: 1 valgomojo šaukšto
  • rūgštūs obuoliai: 2 (saldūs šiame recepte netinka; nulupame ir supjaustome nedideliais kubeliais)

Paruošimas

  • Pirmiausia dubenyje mieles ištrink su 1 arbatiniu šaukšteliu cukraus.
  • Tuomet supilk pieną ir gerai išmaišyk.
  • Pridenk ir šiltai palik maždaug 20 minučių, kol masė ima burbuliuoti bei kilti.
  • Tuomet kitame dubenyje mikseriu išplak 50 mililitrų cukraus su kiaušiniais.
  • Įmaišyk kiaušinių masę į mieles. Suberk miltus, vanilinį cukrų, supilk aliejų bei likerį.
  • Mikseriu paplak maždaug 1-2 minutes. Įmaišyk obuolius, pridenk ir šiltai pakildink maždaug 45 minutes.
  • Po to keptuvėje įkaitink aliejų.
  • Kepk blynus ant vidutinės kaitros, kad jie spėtų pakilti, bet nesudegtų. Kepk, kol gražiai pagelsta, apversk ir pabaik kepti.
  • Iškeptus blynus pabarstyk cukraus pudra ir iškart patiek su mėgstamais pagardais. Skanauk!

5 komentarai apie “Lenkiški mieliniai blynai su obuoliais”

Parašykite komentarą