Tobuli ir purūs mieliniai blynai su pienu pagal Beatą

  • Paruošimas: 30 min
  • Porcijos: 6

Dar vienas nuostabus mielinių blynų receptas, kurį radau vienoje iš Beatos knygų. Blynai gaunasi itin purūs, stori bei neriebūs, net panašūs į spurgas arba net bandeles. Skanūs jau ir atvėsę. Juos galima ruošti tiek su sausomis, tiek su šlapiomis mielėmis.

Beje, jeigu norisi, į tešlą galima įdėti mirkytų razinų, aguonų ar obuolių.

Taip pat, šiais patikusiais mielinių blynų variantais jau dalinausi anksčiau:
lenkiški mieliniai blynai su obuoliais;
mieliniai blynai su obuoliais;
močiutės mieliniai blynai;
mieliniai blynai su kefyru;

O dabar imamės gamybos!

Receptui reikės:

  • pienas: 500 mililitrų
  • kvietiniai miltai: ~500 gramų
  • kiaušiniai: 3
  • ištirpintas sviestas: 50 gramų
  • cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
  • sausos mielės: 7 gramų (arba 20 gramų šlapių)
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska: žiupsnelio
  • aliejus: šiek tiek (kepimui)

Paruošimas

  • Pradžioje pieną pašildyk, kad pirštas jaustų šilumą (ne daugiau nei 40 laipsnių, nes kitaip mielės sudegs).
  • Tada 20 mililitrų pieno užpilk ant sausų mielių ir maišyk, kol ištirps.
  • Palik pastovėti, kol ant viršaus susidaro baltos putos.
  • Tuomet supilame į likusį pieną ir gerai išmaišome.
  • Po to į pieną su mielėmis berk cukrų, druską, įmušk kiaušinius ir gerai viską išplak.
  • Tuomet miltus sumaišyk su kepimo milteliais ir įsijok į pieno masę. Užmaišyk tešlą. Miltų gali prireikti kiek daugiau, priklausomai nuo miltų kokybės bei kiaušinių dydžio. Tešla turėtų būti itin tirštos grietinės tirštumo, gal net kiek tirštesnė, nes, kylant mielėms, dar praskysta.
  • Uždenk rankšluosčiu ir padėk maždaug 60 minučių šiltai pakilti. Jei kambaryje vėsoka, tai tešlą kilti dėk į iki 50 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Orkaitėje pakyla daug greičiau, reikia jau po 30 minučių patikrinti.
  • Tada į pakilusią tešlą pilk ištirpintą sviestą ir gerai išmaišyk.
  • Įkaitink keptuve, pilk visai mažą šlakelį aliejaus.
  • Dėk valgomuoju šaukštu masės blynams ir, sumažinus kaitrą, iš lėto, kad pakiltu, kepk iš abiejų pusių, kol pilnai iškepa.
  • Patiek su mėgstamais pagardais ir skanauk! Skanūs ir be nieko. 😉

Parašykite komentarą