Stori, purūs ir pasipūtę mieliniai blynai

Stori, purūs ir pasipūtę mieliniai blynai

Paruošimas: 30 min Porcijos: 5 Mieliniai blynai – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kuris sužavi savo purumu, storumu ir nepakartojamu skoniu. Šie blynai yra neatsiejama tradicinių švenčių, ypač Užgavėnių, dalis, tačiau jie puikiai tinka ir kasdieniams pusryčiams ar desertui. Jų paruošimas reikalauja šiek tiek laiko dėl tešlos kildinimo, tačiau rezultatas atperka pastangas. Galimos ingredientų alternatyvos: Miltai: … Skaityti toliau

Tobuli ir purūs mieliniai blynai su pienu pagal Beatą

Tobuli ir purūs mieliniai blynai su pienu pagal Beatą

Paruošimas: 30 min Porcijos: 6 Dar vienas nuostabus mielinių blynų receptas, kurį radau vienoje iš Beatos knygų. Blynai gaunasi itin purūs, stori bei neriebūs, net panašūs į spurgas arba net bandeles. Skanūs jau ir atvėsę. Juos galima ruošti tiek su sausomis, tiek su šlapiomis mielėmis. Beje, jeigu norisi, į tešlą galima įdėti mirkytų razinų, aguonų … Skaityti toliau

Stori ir purūs mieliniai blynai su razinomis

Stori ir purūs mieliniai blynai su razinomis

Paruošimas: 40 min Porcijos: 2 Tokie mieliniai blynai su razinomis Jums pavyks purūs, stori bei itin gardūs. Tai bene pats geriausias receptas (nors iš pirmo žvilgsnio jie gali pasirodyti visiškai paprasti), kurį kada perskaitysite. Gaminkite, lepinkitės, tuomet dar kartą gaminkite ir dar kartą lepinkitės! Juos galima ruošti tiek su sausomis mielėmis, tiek su šviežiomis mielėmis. … Skaityti toliau