Mieliniai blynai su varške

  • Paruošimas: 30 min
  • Porcijos: 2
Itin, itin gardūs ir fantastiški mieliniai blynai su varške! Juos itin teigiamai įvertino visa mano šeima! Gavosi minkšti, purūs, su varškės prieskoniu, skonis atrodė tarsi labai skanių spurgų. Būtinai pamėginkite! 🙂

Beje, šiais patikusiais mielinių blynų variantais jau dalinausi:
lenkiški mieliniai blynai su obuoliais;
mieliniai blynai su obuoliais;
močiutės mieliniai blynai;
mieliniai blynai su kefyru;

O dabar imamės gamybos!

Receptui reikės:

  • varškė: 180 gramų
  • druska: žiupsnio
  • cukrus: 1,5 valgomojo šaukšto
  • kambario temperatūros pienas: 165 mililitrų
  • šviežios mielės: 8 gramų
  • kiaušiniai: 2
  • miltai: 200 gramų
  • razinos (nėra būtina)
  • sviestas (kepimui)
  • cukrus: pabarstymui (nėra būtina)

Paruošimas

  • Pirmiausia mieles ištrink su cukrumi.
  • Tada varškę ištrink per sietelį. Mano buvo iš pakelio, pusriebė, pakankamai vientisa, tad jai nieko papildomai nedariau.
  • Tuomet į varškę sudėk likusius, blynams skirtus, ingredientus. Viską gerai išplak mediniu šaukštu ir palik šiltai pakilti dvigubai. Aš pati tešlą užmaišiau iš vakaro, tad ją per visą naktį palaikiau šaldytuve, o ryte prieš kepant palaikiau vieną valandą kambario temperatūroje.
  • Pakilus tešlai, kabink ją su šlapiu šaukštu ir dėk į įkaitintą sviestą.
  • Apkepk iš abiejų pusių, kol dailiai parus.
  • Prieš patiekiant pabarstyk cukrumi ir valgyk su plakta grietine arba kitais mėgstamais pagardais. 🙂

Parašykite komentarą