- Paruošimas: 30 min
- Porcijos: 2
Itin, itin gardūs ir fantastiški mieliniai blynai su varške! Juos itin teigiamai įvertino visa mano šeima! Gavosi minkšti, purūs, su varškės prieskoniu, skonis atrodė tarsi labai skanių spurgų. Būtinai pamėginkite! 🙂
Beje, šiais patikusiais mielinių blynų variantais jau dalinausi:
– lenkiški mieliniai blynai su obuoliais;
– mieliniai blynai su obuoliais;
– močiutės mieliniai blynai;
– mieliniai blynai su kefyru;
– lenkiški mieliniai blynai su obuoliais;
– mieliniai blynai su obuoliais;
– močiutės mieliniai blynai;
– mieliniai blynai su kefyru;
O dabar imamės gamybos!
Receptui reikės:
- varškė: 180 gramų
- druska: žiupsnio
- cukrus: 1,5 valgomojo šaukšto
- kambario temperatūros pienas: 165 mililitrų
- šviežios mielės: 8 gramų
- kiaušiniai: 2
- miltai: 200 gramų
- razinos (nėra būtina)
- sviestas (kepimui)
- cukrus: pabarstymui (nėra būtina)
Paruošimas
- Pirmiausia mieles ištrink su cukrumi.
- Tada varškę ištrink per sietelį. Mano buvo iš pakelio, pusriebė, pakankamai vientisa, tad jai nieko papildomai nedariau.
- Tuomet į varškę sudėk likusius, blynams skirtus, ingredientus. Viską gerai išplak mediniu šaukštu ir palik šiltai pakilti dvigubai. Aš pati tešlą užmaišiau iš vakaro, tad ją per visą naktį palaikiau šaldytuve, o ryte prieš kepant palaikiau vieną valandą kambario temperatūroje.
- Pakilus tešlai, kabink ją su šlapiu šaukštu ir dėk į įkaitintą sviestą.
- Apkepk iš abiejų pusių, kol dailiai parus.
- Prieš patiekiant pabarstyk cukrumi ir valgyk su plakta grietine arba kitais mėgstamais pagardais. 🙂