Alaus tešlos blynai su silke

  • Paruošimas: 20 min
  • Gaminimas: 10 min
  • Porcijos: 4
Alaus tešlos blynai su silke – tai skonis, primenantis tradicijas ir šventinį laiką. Šis patiekalas ypatingai populiarus Advento laikotarpiu, nes silkė yra tradicinis šio laikotarpio ingredientas, tinkantis tiek kasdieniams, tiek šventiniams patiekalams. Silkė yra puikus omega-3 riebalų rūgščių šaltinis, svarbus mūsų širdies sveikatai ir imuninės sistemos stiprinimui. Šios rūgštys padeda reguliuoti kraujo spaudimą, mažina uždegimus ir prisideda prie smegenų veiklos gerinimo.

Galimos ingredientų alternatyvos
Jeigu norite išbandyti šiek tiek kitokį skonį, vietoje silkių galite naudoti rūkytą lašišą arba tuną, kurie taip pat yra puikūs omega-3 riebalų rūgščių šaltiniai. Be to, tešlos gamybai galite naudoti pilnagrūdžius miltus, kurie suteiks daugiau skaidulų.

Patiekalo gaminimo patarimai
Kad tešla būtų lengvesnė, miltus visada persijokite. Taip pat, norint išvengti lipimo prie keptuvės, naudokite trupučiu aliejaus sudrėkintą keptuvę. Kepimo temperatūra turėtų būti vidutinė, kad blynai nesudegtų, o iškeptų tolygiai.

Patiekalo sveikatos privalumai ir trūkumai
Šis patiekalas, turintis daug baltymų ir omega-3 rūgščių, yra naudingas širdžiai bei smegenų funkcijai. Visgi, alaus tešla turi angliavandenių ir kalorijų, todėl šį patiekalą reikėtų vartoti saikingai.

Kalorijos
  • Viso: ~680 kcal
  • Porcijoje: ~170 kcal

Receptui reikės:

  • Kiaušiniai: 2 vnt.
  • Miltai: 250 ml
  • Alus: 250 ml
  • Silkių filė: 3 vnt.
  • Kepimo milteliai: 1 a. š.
  • Druska: žiupsnelis
Padažui:
  • Natūralus jogurtas arba grietinė: 100 ml
  • Krienai: 2 a. š.
  • Krapai: sauja
  • Pipirai: pagal skonį
  • Druska: pagal skonį

Paruošimas

  • Kiaušiniai buvo išplakti, tada į juos įdėta druska ir persijoti miltai, sumaišyti su kepimo milteliais.
  • Po to į tešlą įpiltas alus ir viskas gerai išmaišyta.
  • Silkės filė supjaustytos plačiomis juostelėmis.
  • Padažui jogurtas arba grietinė sumaišyti su krienais ir smulkintais krapais.
  • Į keptuvę, lengvai pateptą aliejumi, dedamas šaukštas tešlos ir į vidurį – silkės gabalėlis.
  • Blynai buvo kepami vidutinio karščio temperatūroje, kol pasidarė auksiniai ir traškūs.
  • Santrauka: Alaus tešlos blynai su silke – tai gardus pasirinkimas Advento laikotarpiui, bet juos galite paruošti ir bet kada, kai norisi paragauti kažko naujo. Silkė suteikia maistingumo ir unikalų skonį, o pasirinkus tinkamas alternatyvas, galite išbandyti naujus derinius ir įgyvendinti sveikesnes blynų versijas.

1 komentaras apie “Alaus tešlos blynai su silke”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą