- Paruošimas: 30 min
- Porcijos: 2
Antiena yra puikus baltymų, omega-3 ir omega-6 riebalų rūgščių šaltinis. Šiame recepte traški antiena derinama su saldžiarūgštėmis daržovėmis, kurios praturtina patiekalą skoniais ir vitaminų gausa. Antiena padeda palaikyti sveiką širdį ir stiprina imuninę sistemą, o daržovės, tokios kaip morkos ir cukinija, suteikia patiekalui vitaminų A, C ir K, svarbių odos, kaulų ir bendros organizmo sveikatos palaikymui.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Antieną galima keisti vištiena ar kalakutiena, jei norisi šiek tiek lengvesnio patiekalo.
- Miltus galima pakeisti kukurūzų krakmolu arba avinžirnių miltais, kad patiekalas būtų be glitimo.
- Sojos padažą galima keisti kokoso aminorūgštimis tiems, kas vengia sojų produktų.
Patiekalo gaminimo patarimai
Kad antiena būtų dar traškesnė, ją galite dvigubai apvolioti džiūvėsėliuose arba pridėti šiek tiek parmezano į džiūvėsėlių mišinį.
Patiekalo sveikatos privalumai ir trūkumai
Antiena yra kaloringesnė už vištieną, tačiau jos riebalai yra naudingi sveikatai, padedantys išlaikyti smegenų funkciją ir širdies sveikatą. Saldžiarūgščios daržovės praturtina patiekalą antioksidantais, tačiau būtina saikingai naudoti sojų padažą dėl druskos kiekio.
Kalorijos
- Iš viso: apie 780 kcal
- Porcijoje: apie 390 kcal
Receptui reikės:
- Antienos šlaunelių mėsa: 340 g
- Druska: pagal skonį
- Pipirai: žiupsnelis
- Antienos prieskoniai: 1 a. š.
- Saldžios paprikos milteliai: žiupsnelis
- Kiaušiniai: 2 vnt.
- Miltai: 4 v. š.
- Džiūvėsėliai: 4 v. š.
- Citrinos sultys: 2 šlakeliai
- Morkos: 2 vnt.
- Svogūnas: 1 vnt.
- Cukinija: 1 maža
- Sojos padažas: 1 v. š.
- Medus: 1 v. š.
- Sezamo sėklos: žiupsnelis
- Aliejus: kepimui
Paruošimas
- Antienos šlaunelių mėsą apibarstykite druska, pipirais, antienos prieskoniais ir užpilkite šlakelį citrinos sulčių.
- Palikite marinuotis 30 minučių.
- Įkaitinkite aliejų keptuvėje. Kiekvieną antienos gabalėlį apvoliokite miltuose, merkiant į kiaušinio plakinį ir tada į džiūvėsėlius. Kepkite karštame aliejuje, kol antiena taps traški ir auksinės spalvos.
- Svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite stambiais šiaudeliais. Cukiniją taip pat sutarkuokite.
- Keptuvėje ant nedidelio kiekio aliejaus apkepkite svogūną ir morkas, kol suminkštės. Tada sudėkite cukinijos šiaudelius.
- Į daržoves įpilkite sojos padažo, įdėkite medaus ir dar kartą įspauskite šiek tiek citrinos sulčių. Daržoves truputį pakaitinkite, kad įsigertų skonis.
- Ant lėkštės sudėkite traškios antienos gabalėlius, šalia – saldžiarūgštę daržovių mišrainę. Užbarstykite sezamo sėklomis.
- Santrauka: Traški antiena su saldžiarūgštėmis daržovėmis – tai gurmaniškas ir maistingas patiekalas, kuriame derinamos turtingos maistinės medžiagos. Idealiai tinka tiems, kas ieško skanių ir sveikatai palankių variantų.
Šitaip gaminu vištieną 😉 Man asmeniškai tobulas skonis!