Greitai pagaminami blyneliai su sūriu ir kefyru

  • Paruošimas: 25 min
  • Porcijos: 2

Kai kalbama apie greitai pagaminamus, gardžius ir sveikus patiekalus vakarienei, Greitai pagaminami blyneliai su sūriu ir kefyru yra puikus pasirinkimas. Šis receptas, apjungiantis kefyrą ir kietąjį sūrį, ne tik suteikia išskirtinį skonį, bet ir yra naudingas jūsų sveikatai. Kefyras, būdamas probiotikų šaltinis, padeda palaikyti sveiką virškinimo sistemą, o kietasis sūris suteikia reikalingų baltymų ir kalcio.

Svarba organizmui

Kefyras yra puikus probiotikų šaltinis, kurie padeda palaikyti sveiką žarnyno florą, stiprina imuninę sistemą ir gerina virškinimą. Kietasis sūris, savo ruožtu, yra turtingas baltymų, kalcio ir vitaminų A bei D, kurie svarbūs kaulų sveikatai ir imunitetui. Šių ingredientų derinys suteikia šiam patiekalui ne tik puikų skonį, bet ir maistinę vertę.

Alternatyvūs ingredientai (Jeigu neturite visų receptui reikalingų ingredientų, galite panaudoti šiuos pakaitalus):

– Kefyrą galite pakeisti graikišku jogurtu arba pasukomis.
– Kietąjį sūrį galite pakeisti parmezano, čederio ar bet kuriuo kitu mėgstamu kietuoju sūriu.
– Prieskonius galite keisti pagal savo skonį: vietoje česnako ar raudonosios paprikos, pabandykite čiobrelius, rozmarinus ar kitas mėgstamas žoleles.

Kalorijos

Šiame recepte yra apie 1200 kalorijų iš viso, tad vienoje porcijoje (receptas skirtas dviems žmonėms) bus apie 600 kalorijų.

Receptui reikės:

  • 1 kiaušinis
  • 200 ml kefyro
  • 1 valgomasis šaukštas aliejaus
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 300 g miltų (gali prireikti kiek daugiau)
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 200 g kieto sūrio (tarkuoto stambia tarka)

Paruošimas

  • Pirmiausia į dubenį buvo įmuštas kiaušinis, suberta druska, supilta kefyras ir aliejus.
  • Buvo išmaišyta, kol viskas susijungė. Įberti kepimo milteliai bei dalimis berti miltai.
  • Tešla buvo užminkyta, ji turėjo mažai lipti prie rankų (galėjo prireikti šiek tiek daugiau miltų).
  • Iš tešlos buvo iškočiotas stačiakampis maždaug 5 mm storio, subertas sutarkuotas sūris.
  • Tešla buvo susukta į ritinėlį ir kraštas užspaustas.
  • Ritinėlis buvo supjaustytas į maždaug 1,5-2 cm storio griežinėlius. Jie buvo paguldyti ir iškočioti, taip buvo gauti blyneliai.
  • Blyneliai buvo kepami keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol dailiai apskrudo.
  • Buvo patiekti ir mėgaujamasi!

1 komentaras apie “Greitai pagaminami blyneliai su sūriu ir kefyru”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą