Minkšti miltiniai skryliai su spirgučiais

  • Paruošimas: 30 min
  • Porcijos: 4

Italai turi labai daug pačių įvairiausių rūšių skirtingų itališkų makaronų, o va mes lietuviai turime miltinius skrylius. Žinoma, tenka pripažinti, kad skryliai į Lietuvą atkeliavo iš tos pačios Italijos, tik lietuviai juos prisitaikė pagal savo skonį. Skrylių pagaminimas atima truputį laiko, bet vienu kartu galite pasigaminti didesnę porciją ir kitą dieną tik pašildyti keptuvėje – tai tikras gardumėlis!

Beje, skryliai pagal mano receptą gaunasi minkšti, o fantastiškas spirgučių padažas juos puikiai papildo. Norėsite šitaip gaminti tikrai ne vieną kartą! 😉

Receptui reikės:

  • miltai: 3 stiklinių
  • vanduo: 1 stiklinės
  • kiaušiniai: 1
  • druska: 1 arbatinio šaukštelio
  • neriebi grietinėlės: 1 stiklinės
  • šoninė: 150 gramų
  • svogūnai: 1 didelio
  • druska: žiupsnelio
  • juodieji pipirai: pagal skonį

Paruošimas

  • Pradžioje kiaušinį išplak su ketvirtadaliu arbatinio šaukštelio druskos, supilk vandenį ir išmaišyk.
  • Paskui supilk pusę miltų, maišyk šluotele arba šakute, tuomet supilk likusią dalį miltų.
  • Kai jau tešla sunkiai maišosi, pradėk minkyti rankomis. Minkyk, kol tešla nebelips prie rankų.
  • Tada tešlą padalink į 4 dalis.
  • Kiekvieną dalį iškočiok į ~2–3 milimetrų storio apskritimą, jį supjaustyk į mažus, rombo formos gabaliukus.
  • Gabaliukus sudėk ant miltuotos lėkštės arba medinės pjaustymo lentelės. Šitaip paruošk visus skrylius.
  • Tada puode užvirk vandenį su trupučiu druskos.
  • Pamažu sudėk pusę skrylių. Virk apie 10 minučių, kol skryliai suminkštės.
  • Paskui išvirk kitą pusę skrylių. Arba, jei labai norisi, gali visus skrylius virti viename dideliame puode.
  • Padažas: Šoninę supjaustyk mažais gabaliukais, sudėk į keptuvę ir kepink maždaug 3 minutes ant vidutinės kaitros.
  • Svogūną nulupk, supjaustyk mažais kubeliais, sudėk į keptuvę kartu su šonine. Kepink, kol svogūnas suminkštės.
  • Tuomet supilk grietinėlę, išmaišyk padažą, pagardink druska, pipirais ir kaitink maždaug 60 sekundžių ant silpnos kaitros, vis pamaišydamas, kol padažas šiek tiek sutirštės.
  • Paskui skrylius išgriebk iš vandens, sudėk į lėkštes, užpilk pasiruoštu padažu ir patiek. Skanauk!


4 komentarai apie “Minkšti miltiniai skryliai su spirgučiais”

  1. Atgalinis pranešimas: Skryliai su varške - valgome
Average
5 Based On 4

Parašykite komentarą