Skryliai su varške

  • Paruošimas: 20 min
  • Porcijos: 2
Neseniai rodžiau kaip pagaminti skrylius su spirgučiais, o šiandien noriu parodyti variantą su varške, kuris taip pat be galo geras ir vertas Jūsų dėmesio. Būtinai pamėginkite.

Šių skrylių tešla gaunasi itin minkšta ir šiek tiek lipni. Aš pati jos visai nekočioju. Miltuotomis rankomis tiesiog gnybiu gabalėlį tešlos, tada rankomis volioju ploną dešrą ir aštriu peiliu pjaustau įstrižais kąsniukais, kuriuos po to leidžiu į pasūdytą verdantį vandenį ir, iškilus į paviršių, paverdu dar kelias minutes. Tik tie kąsniukai turėtų būti gan nedideli, nes virdami skryliai dar kažkiek pučiasi.

Mūsų šeimoje paprastai tokius skrylius patiekia su grietine ir cukrumi, bet juos tinka valgyti ir su kompotu, ir trintomis uogomis arba uogų sultimis, itin skanu ir su aguonų pienu. Imamės gamybos!

Receptui reikės:

  • varškės: 400 gramų
  • kiaušinių: 2
  • miltų: 2 stiklinių (~300 gramų)
  • druskos: vieno žiupsnio

Paruošimas

  • Pradžioje visus ingredientus gerai išmaišyk, suminkyk ir iškočiojęs supjaustykite nedideliais kvadratais.
  • Po to išvirk pasūdytame vandenyje.
  • Išgriebęs užpilk spirgučių ar lydyto sviesto ir grietinės padažu. Arba žinoma gali rinktis kitą savo mėgstamą padažą. Skanauk!

3 komentarai apie “Skryliai su varške”

  1. Atgalinis pranešimas: Skryliai su aguonomis - valgome

Parašykite komentarą