Skryliai su aguonomis

  • Paruošimas: 30 min
  • Porcijos: 2

Tai kiek nepelnytai pamirštas, itin paprastas bei pigus receptas. Mano močiutė šiuos skrylius dar vadina “lazankėmis” ir įprastai jį variantą su aguonomis verda tarp Kalėdų ir Trijų Karalių švenčių. Padažui būna itin patogu naudoti maltas aguonas dar užsilikusias nuo Kūčių, šis patiekalas – gera proga jas “dabaigti”. Tačiau man šis patiekalas taip patinka, kad aš jį gaminu visus metus, kai tik užsimanau, nes aguonos čia itin tinka.

Taip pat šiais mėgstamais skrylių variantais, jau dalinausi anksčiau:
skryliai iš plikytos tešlos;
skryliai su varške;
minkšti miltiniai skryliai su spirgučiais;
bulviniai skryliai;
skryliai – ežiukai be kiaušinių;

Imamės gamybos!

Receptui reikės:

  • vanduo: 1 stiklinės
  • kiaušiniai: 1
  • miltai: 3 stiklinių
  • druska: žiupsnelio
Padažui:
  • maltos aguonos: 2 valgomųjų šaukštų
  • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
  • sviestas: 50 gramų

Paruošimas

  • Pradžioje pasigamink skrylių tešlą. Vandenyje su druska išmaišyk kiaušinį bei pildamas miltus užmaišyk prie rankų nelimpančią tešlą.
  • Tada paruoštą tešlą iškočiok ant miltuoto paviršiaus ir sausainių formele išpjauk skrylius.
  • Puode užvirk vandenį, jį pasūdyk ir suleisk virti skrylius. Virk juos maždaug 5 minutes, kol iškils į paviršių.
  • Išvirusius skrylius išgraibyk kiaurasamčiu.
  • Tuomet maltas aguonas sumaišyk su cukrumi. Ištirpink sviestą.
  • Skrylius apipilk sviestu ir sumaišyk su saldžiomis aguonomis.
  • Patiek dar karštus ir skanauk!

Parašykite komentarą