Skryliai is plikytos tešlos pagal Beatą

  • Paruošimas: 30 min
  • Porcijos: 8

Jau rodžiau kaip pagaminti minkštus miltinius skrylius ir skrylius su varške, o šiandien Beatos laidoje nusižiūrėtas variantas su plikyta tešla. Ir dar kartą drąsiai galiu pasakyti – genealumas slypi paprastume! Kai išmėginau šį fantastišką receptą, skrylių ruošimas tapo malonumu. Beje iš tokios tešlos puikiai galite gaminti ir koldūnus ar įvairiausius virtinius su įdaru. Su šia tešla skrylius gaminau jau keturis kartus – visus kartus buvo be galo skanu. O tešla tikrai fantastiška – visiškai neprilimpa prie rankų, nesitraukia, itin malonu su ja dirbti.

Iš pateikiamo kiekio gausis tikrai daug ganėtinai daug skrylių, bet jei norisi visada galite pasigaminti ir dar daugiau, o perteklių užsišaldyti šaldymo kameroje – toms dienoms, kai tyngėsite sukiotis virtuvėje. 😉

Vienoje porcijoje 225 kcal.

Receptui reikės:

  • miltai: 750 mililitrų
  • aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
  • verdantis vanduo: 250 mililitrų
  • druska: 1 arbatinio šaukštelio

Paruošimas

  • Pradžioje į miltus supilk aliejų, druską bei verdantį vandenį.
  • Viską išmaišyk šaukštu ir leisk pravėsti.
  • Kai jau nebebus karšta tavo rankai, pradėk minkyti. Tešla tampa elastinga bei nebelimpa prie rankų.
  • Šitaip pasiruoštą tešlą plonai iškočiok, įdaryk norimu įdaru arba supjaustyk skryliais (aš būtent taip ir padariau).
  • Virk pasūdytame verdančiame vandenyje maždaug 3 minutes.
  • Skanauk su mėgstamu padažu!

3 komentarai apie “Skryliai is plikytos tešlos pagal Beatą”

  1. Atgalinis pranešimas: Skryliai su aguonomis - valgome

Parašykite komentarą