Virti miltiniai ežiukai iš plikytos tešlos

Virti miltiniai ežiukai iš plikytos tešlos

Paruošimas: 25 min Porcijos: 6 Tokie virti miltiniai ežiukai – tai tikriausiai kiekvieno lietuvio vaikystės maistas. Mūsų šeimoje juos beveik visada ruošdavo močiutės. Ir visada gamindavo tik iš miltų. Paprastesnio recepto tikriausiai ir būti negali – reiks miltų, vandens, aliejaus bei druskos. Sumaišome tešlą, perbraukiame per tarką ir metame į puodą. Ir viskas, pietūs ar … Skaityti toliau

Skryliai is plikytos tešlos pagal Beatą

Skryliai is plikytos tešlos pagal Beatą

Paruošimas: 30 min Porcijos: 8 Jau rodžiau kaip pagaminti minkštus miltinius skrylius ir skrylius su varške, o šiandien Beatos laidoje nusižiūrėtas variantas su plikyta tešla. Ir dar kartą drąsiai galiu pasakyti – genealumas slypi paprastume! Kai išmėginau šį fantastišką receptą, skrylių ruošimas tapo malonumu. Beje iš tokios tešlos puikiai galite gaminti ir koldūnus ar įvairiausius … Skaityti toliau