Virti miltiniai ežiukai iš plikytos tešlos

Virti miltiniai ežiukai iš plikytos tešlos

Paruošimas: 25 min Porcijos: 6 Tokie virti miltiniai ežiukai – tai tikriausiai kiekvieno lietuvio vaikystės maistas. Mūsų šeimoje juos beveik visada ruošdavo močiutės. Ir visada gamindavo tik iš miltų. Paprastesnio recepto tikriausiai ir būti negali – reiks miltų, vandens, aliejaus bei druskos. Sumaišome tešlą, perbraukiame per tarką ir metame į puodą. Ir viskas, pietūs ar … Skaityti toliau

Naminiai miltiniai ežiukai su spirgučių padažu – geriausias receptas

Naminiai miltiniai ežiukai su spirgučių padažu - geriausias receptas

Paruošimas: 20 min Porcijos: 3 Man asmeniškai tokie “ežiukai” yra tikrų tikriausias lietuviškas patiekalas iš vaikystės. Kaip dabar pamenu, šitaip kvepėdavo mano savaitgalio pusryčiai, kuriuos man gamindavo mama arba močiutė, kai apsistodavau pas ją. Vos 4 ingredientai ir patiekalas paruoštas, tikriausiai paprasčiau ir nesugalvosi. Būtinai pamėginkite pasigaminti jau šiandien. Gal tai ir nebus kažkoks naujas … Skaityti toliau