- Paruošimas: 25 min
- Porcijos: 6
Tokie virti miltiniai ežiukai – tai tikriausiai kiekvieno lietuvio vaikystės maistas. Mūsų šeimoje juos beveik visada ruošdavo močiutės. Ir visada gamindavo tik iš miltų. Paprastesnio recepto tikriausiai ir būti negali – reiks miltų, vandens, aliejaus bei druskos. Sumaišome tešlą, perbraukiame per tarką ir metame į puodą. Ir viskas, pietūs ar vakarienė paruošti. Ir kiekvienas gali paskanint valgomus ežiukus kaip tik norisi – grietine, spirgučiais, sviestu ar uogiene.. Kaip tik labiau norisi. Žinau, kad kitose šeimos ežiukus ruošia su virtomis bulvėmis, kiti ruošia iš varškės. Kas kaip yra pripratę savo šeimose.
Iš mano nurodytų kiekių priruošite tikrai nemažai ežiukų, todėl jeigu norisi, galima nevirtus ežiukus užšaldyti ir išsivirti vėliau (kas labai pasitarnauja kitą kartą užsimanius ežiukų čia ir dabar). Arba taip pat galite mažinti porciją perpus.
Beje, tokie ežiukai taipogi tin gardūs kitą dieną pakepinti ant keptuvės. Pasigaminam!
Receptui reikės:
- miltai: 6 stiklinių
- karštas vanduo: 2 stiklinių
- aliejus: 6 valgomųjų šaukštų
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
Paruošimas
- Pirmiausia į didelį dubenį suberk miltus bei druską. Išmaišyk.
- Tada viduryje padaryk duobutę, supilk vandenį, lengvai išmaišyk, tuomet supilk aliejų ir užminkyk tešlą. Minkyk tol, kol neliks miltų gumuliukų. Tešla turi būti minkšta, švelni bei elastinga.
- Po to iš tešlos suformuok didelį rutulį. Nuo jo atgnybk po mažą gabaliuką, suformuok pailgą pusės piršto ilgio lazdeles ir jas spausdamas perridenk per smulkios, dantytos tarkos vidinę pusę.
- Šitaip suformuok visus “ežiukus”, juos sudėk ant lėkštės.
- Dideliame puode užvirk vandenį, sudėk ežiukus ir virk ant vidutinės kaitros, kol šie iškils į paviršių. Tuomet virk dar apie 5 minutes.
- Patiek su grietine, spirgučiais, arba baltu padažu su spirgučiais. Skanauk!
Visai neblogas receptas. Ačiū
Puikiai pavyko. Kartosiu.