Virtinukai – ežiukai su varške

  • Paruošimas: 25 min
  • Porcijos: 2
Neseniai rodžiau miltinius ežiukus su spirgučių padažu (be varškės), o šiandien noriu parodyti skanų variantą su varške. Paruošti su varške jie būna minkštesni ir kiek sunkiau išlaiko savo formą, tačiau man asmeniškai jie gal net skanesni. Tačiau mano vyrui paruošti su varške visiškai nepatinka, tad matomai čia yra kiekvieno skonio reikalas. Tad rekomenduoju išmėginti abu variantus ir pasirinkti tą, kuris Jums labiau priimtinas. 🙂

Receptui reikės:

  • miltų: 2 stiklinių
  • vandens: šiek tiek
  • varškės: 100 gramų
  • druskos: žiupsnelio

Paruošimas

  • Iš pradžių iš miltų, varškės, druskos ir vandens užminkyk kietoką tešlą.
  • Tada iškočiok maždaug piršto storumo lazdeles.
  • Tuomet tas lazdeles supjaustyk į maždaug 3-4 centimetrų ilgio gabaliukus ir per tarkos antrąją pusę braukdamas padaryk raštuotus vamzdelius – tarsi ežiukus.
  • Paskui pasiruoštus virtinukus dėk į verdantį pasūdytą vandenį ir virk apie 10 minučių.
  • Išvirus išgriebk, nuvarvink, sudėk i lėkštę ir užpilk tirpintu sviestu. Galima, jei norisi, paspirginti šoninės su svogūnu ir patiekti su grietine arba patiekti net saldžiai – su grietine ir cukrumi.
  • Likusius ežiukus galima apkepti ant sviesto (ar aliejaus) keptuvėje, irgi be galo skanu! Skanaus!


2 komentarai apie “Virtinukai – ežiukai su varške”

Parašykite komentarą