Naminiai miltiniai ežiukai su spirgučių padažu – geriausias receptas

  • Paruošimas: 20 min
  • Porcijos: 3
Man asmeniškai tokie “ežiukai” yra tikrų tikriausias lietuviškas patiekalas iš vaikystės. Kaip dabar pamenu, šitaip kvepėdavo mano savaitgalio pusryčiai, kuriuos man gamindavo mama arba močiutė, kai apsistodavau pas ją. Vos 4 ingredientai ir patiekalas paruoštas, tikriausiai paprasčiau ir nesugalvosi. Būtinai pamėginkite pasigaminti jau šiandien. Gal tai ir nebus kažkoks naujas atradimas, bet tikiuosi, kad bus labai geras priminimas apie kiek primirštą receptą.

Aš šį patiekalą visada patiekiu su spirgučių padažu, ruoštu su pienu. Be galo jis čia tinka!

Receptui reikės:

  • miltų: 3 stiklinių
  • karšto vandens: 1 stiklinės
  • aliejaus: 3 valgomųjų šaukštų
  • druskos: žiupsnio

Paruošimas

  • Pradžioje į dubenį suberk miltus bei druską. Išmaišyk.
  • Tada supilk vandenį ir aliejų. Tešlą išminkyk. Ji gausis minkšta bei elastinga.
  • Tuomet užkaisk puodą su pasūdytu vandeniu virti.
  • Iš pasiruoštos tešlos paimk rutuliuką ir formuok ežiukus. Per smulkios, dantytos tarkos vidinę pusę spausk braukdamas, kad susidarytų tarsi spygliukai.
  • Dėk į verdantį vandenį. Virk maždaug 5 minutes.
  • Patiek su grietinės ir spirgučių padažu. Skanauk!

2 komentarai apie “Naminiai miltiniai ežiukai su spirgučių padažu – geriausias receptas”

Parašykite komentarą