Sausainių receptas vaikams – ežiukai

Sausainių receptas vaikams - ežiukai

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 20 min Porcijos: 4 Prireikė sausainių recepto vaikų gimtadieniui arba kokiai kitai šventei? Tokie sausainiai yra nuostabus skanėstas vaikams, ypatingai dėl savo gražios ežiukų formos. Juos galima iškepti iš vakaro, o ryte jau tik padaryti papuošimus. Galima kepti iš meduolinės tešlos arba pusiau trapios. Beje, kiek žinote lietuviškų patiekalų, kurie yra … Skaityti toliau

Bulviniai ežiukai – abriedukai

Bulviniai ežiukai - abriedukai

Paruošimas: 30 min Porcijos: 2 Toks bulvinis patiekalas lydi nuo pat vaikystės. Mano mama juos visada vadindavo abriedukais, nors kitose šeimose juos vadina paprasčiau – tiesiog bulviniais ežiukais (nors originaliai būna miltiniai ežiukai). Gal daugeliui tai ir žinomas patiekalas, tačiau tikiuosi, kad tai bus geras priminimas, apie primirštą receptą. Beje, šiais ežiukų receptais jau dalinausi … Skaityti toliau

Virti miltiniai ežiukai iš plikytos tešlos

Virti miltiniai ežiukai iš plikytos tešlos

Paruošimas: 25 min Porcijos: 6 Tokie virti miltiniai ežiukai – tai tikriausiai kiekvieno lietuvio vaikystės maistas. Mūsų šeimoje juos beveik visada ruošdavo močiutės. Ir visada gamindavo tik iš miltų. Paprastesnio recepto tikriausiai ir būti negali – reiks miltų, vandens, aliejaus bei druskos. Sumaišome tešlą, perbraukiame per tarką ir metame į puodą. Ir viskas, pietūs ar … Skaityti toliau

Virtinukai – ežiukai su varške

Virtinukai - ežiukai su varške

Paruošimas: 25 min Porcijos: 2 Neseniai rodžiau miltinius ežiukus su spirgučių padažu (be varškės), o šiandien noriu parodyti skanų variantą su varške. Paruošti su varške jie būna minkštesni ir kiek sunkiau išlaiko savo formą, tačiau man asmeniškai jie gal net skanesni. Tačiau mano vyrui paruošti su varške visiškai nepatinka, tad matomai čia yra kiekvieno skonio … Skaityti toliau

Beatos pilno grūdo ežiukai

Beatos pilno grūdo ežiukai

Paruošimas: 25 min Porcijos: 4 Net galima aikčioti iš nuostabos, kokie skanūs yra naminiai, ką tik išvirti “ežiukai”. Tikrų tikriausias “comfort food”, nes tinka ir pati patinka tiek mažam, tiek dideliam. Šis Beatos variantas yra sveikesnis, o virtinukai gaunasi kietesni, nes ruošiami iš pilno grūdo miltų. Galima juos ir cukrumi su grietine paskaninti, ar svogūnų-sviesto-grietinės … Skaityti toliau

Naminiai miltiniai ežiukai su spirgučių padažu – geriausias receptas

Naminiai miltiniai ežiukai su spirgučių padažu - geriausias receptas

Paruošimas: 20 min Porcijos: 3 Man asmeniškai tokie “ežiukai” yra tikrų tikriausias lietuviškas patiekalas iš vaikystės. Kaip dabar pamenu, šitaip kvepėdavo mano savaitgalio pusryčiai, kuriuos man gamindavo mama arba močiutė, kai apsistodavau pas ją. Vos 4 ingredientai ir patiekalas paruoštas, tikriausiai paprasčiau ir nesugalvosi. Būtinai pamėginkite pasigaminti jau šiandien. Gal tai ir nebus kažkoks naujas … Skaityti toliau

Skryliai – ežiukai be kiaušinių

Skryliai - ežiukai be kiaušinių

Paruošimas: 30 min Porcijos: 4 Tai dar vienas patiekalas iš lietuviškos virtuvės su itin skambiu pavadinimu – ežiukai (mano močiutės vadinami skryliai per tarką). Nors tokiame patiekale kažkokios ypatingos maistinės vertės tikriausiai nerasime, bet tai itin paprastai paruošiamas, pigus, skanus, greitas ir sotus maistas. Ir dar didžiulis pliusas toks, kad juos galima užsišaldyti. Na gi, … Skaityti toliau