Ežiukai – abriedukai arba birbiziukai – patiekalas iš vaikystės

Ežiukai - abriedukai arba birbiziukai - patiekalas iš vaikystės

Paruošimas: 30 min Porcijos: 4 Ežiukai, dar vadinami abriedukais arba birbiziukais, yra vienas iš tų sentimentalių lietuviškų patiekalų, kurie primena vaikystės skonį ir šiltus prisiminimus. Šis tradicinis lietuvių virtuvės patiekalas yra ypatingas tuo, kad jo paviršius primena mažo ežiuko spygliukus. Tai puikus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek pietums, o ypač savaitgalio rytais, kai norisi kažko ypatingo … Skaityti toliau

Bulviniai ežiukai – abriedukai

Bulviniai ežiukai - abriedukai

Paruošimas: 30 min Porcijos: 2 Toks bulvinis patiekalas lydi nuo pat vaikystės. Mano mama juos visada vadindavo abriedukais, nors kitose šeimose juos vadina paprasčiau – tiesiog bulviniais ežiukais (nors originaliai būna miltiniai ežiukai). Gal daugeliui tai ir žinomas patiekalas, tačiau tikiuosi, kad tai bus geras priminimas, apie primirštą receptą. Beje, šiais ežiukų receptais jau dalinausi … Skaityti toliau