Bulviniai ežiukai – abriedukai

  • Paruošimas: 30 min
  • Porcijos: 2

Toks bulvinis patiekalas lydi nuo pat vaikystės. Mano mama juos visada vadindavo abriedukais, nors kitose šeimose juos vadina paprasčiau – tiesiog bulviniais ežiukais (nors originaliai būna miltiniai ežiukai). Gal daugeliui tai ir žinomas patiekalas, tačiau tikiuosi, kad tai bus geras priminimas, apie primirštą receptą.

Beje, šiais ežiukų receptais jau dalinausi anksčiau:
virtinukai-ežiukai su varške;
Beatos pilno grūdo ežiukai;
miltiniai ežiukai su spirgučių padažu;

O dabar imamės gamybos!

Receptui reikės:

  • virtos šaltos bulvės: 300 gramų
  • kiaušiniai: 1 nedidelio
  • druska: didesnio žiupsnio
  • miltai: ~1,5 stiklinės (1 stiklinė – 250 mililitrų)

Paruošimas

  • Pradžioje bulves sumalk arba sutarkuok per burokinę tarką.
  • Tada mušk kiaušinį, berk druską ir išmaišyk.
  • Suberk miltus ir suminkyk. Tešla turėtų nebelipti prie rankų, bet neturėtų būti ir itin kieta.
  • Tešlą pasidalink į kelias dalis, iš kiekvienos ant miltuoto paviršiaus suvoliok volelį, jį sudalink mažais gabaliukais ir vis pamiltuodamas brauk po vieną per kitą bulvių tarkos pusę.
  • Tiesiog paprastai pridėk gabaliuką tešlos, lengvai spausdamas nykščiu, perbrauk.
  • Šitaip suruoštus bulvinius abriedukus-ežiukus dėk į pasūdytą verdantį vandenį ir kai užvirs, pavirk maždaug 7-10 minučių.
  • Išvirusius išgriebk ir patiek su pasirinktu padažu. Puikiai tiks tiek spirgučiai, tiek grietinė, tirpintas sviestas, grybų padažas ar dar koks, kokį labiau mėgsti. Skanauk!
formuojami bulviniai ežiukai - abriedukai per tarką
formuojami bulviniai ežiukai – abriedukai per tarką

 

verdami bulviniai abriedukai - ežiukai
verdami bulviniai abriedukai – ežiukai

 

patiekti bulviniai ežiukai - abriedukai su padažu
patiekti bulviniai ežiukai – abriedukai su padažu


Parašykite komentarą