- Paruošimas: 25 min
- Porcijos: 4
Gaivios šviežių bulvių salotos – tai puikus pasirinkimas norintiems atrasti naują, sveiką ir lengvą patiekalą. Šios salotos yra ypač gaivios ir lengvos, puikiai tinkančios kaip garnyras prie įvairių patiekalų. Žalios bulvės, kurios mums atrodo neįprastos, suteikia salotoms išskirtinį skonį ir tekstūrą. Be to, bulvės yra puikus vitaminų C, B6, kalio ir maistinių skaidulų šaltinis, kurie padeda palaikyti gerą sveikatą ir energijos lygį.
Galimos ingredientų alternatyvos:
- Morkas galite pakeisti salierų stiebais ar raudonosiomis paprikomis.
- Sezamo sėklas galima pakeisti saulėgrąžų ar moliūgų sėklomis.
- Vietoje acto galima naudoti citrinos ar laimo sultis.
Patiekalo sveikatos privalumai ir trūkumai:
Bulvės, esant tinkamai paruoštos, yra mažai kalorijų turintis maisto produktas, tačiau svarbu vengti per daug aliejaus ar druskos, kad būtų išsaugotos sveikatos naudos. Bulvės yra naudingos širdies sveikatai dėl didelio kalio kiekio, kuris padeda reguliuoti kraujospūdį. Taip pat, šviežios daržovės suteikia organizmui reikalingų vitaminų ir mineralų.
Bulvės, esant tinkamai paruoštos, yra mažai kalorijų turintis maisto produktas, tačiau svarbu vengti per daug aliejaus ar druskos, kad būtų išsaugotos sveikatos naudos. Bulvės yra naudingos širdies sveikatai dėl didelio kalio kiekio, kuris padeda reguliuoti kraujospūdį. Taip pat, šviežios daržovės suteikia organizmui reikalingų vitaminų ir mineralų.
Kalorijos:
- Visas patiekalas: apie 600 kcal
- Porcija: apie 150 kcal
Receptui reikės:
- Šviežios bulvės: 4 vnt. (vidutinio dydžio)
- Morkos: 2 vnt. (vidutinio dydžio)
- Agurkai: 3 vnt. (vidutinio dydžio)
- Sezamo sėklos: 2 valg. š.
- Cukrus: 2 arbat. šaukšteliai
- Actas: 2 valg. š.
- Alyvuogių aliejus: 2 valg. š.
- Juodieji pipirai: pagal skonį
- Druska: pagal skonį
Paruošimas
- Nulupkite bulves ir morkas, supjaustykite plonomis juostelėmis arba naudokite specialią smulkintuvę šiaudeliams.
- Agurkus pjaustykite plonais šiaudeliais.
- Įkaitinkite keptuvę, sudėkite bulves ir morkas, užpilkite vandeniu, kad daržovės būtų vos apsemtos.
- Užvirinkite, virkite kelias minutes, tada nupilkite vandenį ir daržoves gausiai perplaukite šaltu vandeniu – taip bulvės taps skaidrios ir birios.
- Dubenyje sumaišykite bulves, morkas ir agurkus, įberkite sezamo sėklas.
- Atskirame dubenėlyje sumaišykite cukrų, actą, alyvuogių aliejų, druską ir pipirus. Paruoštą padažą supilkite į daržoves.
- Gerai permaišykite salotas, pagal skonį koreguokite rūgštaus-saldaus-sūraus-aštraus balansą.
- Palikite salotas šaldytuve bent valandai, kad daržovės pasimarinuotų ir skoniai susimaišytų.
- Santrauka: Gaivios šviežių bulvių salotos yra paprastas ir sveikas pasirinkimas, kuriame dera gaivios daržovės ir lengvas padažas. Šios salotos ne tik puikiai tinka kaip garnyras, bet ir suteikia daug naudingų maistinių medžiagų. Puikiai tinka tiek kasdieniam vartojimui, tiek šventiniam stalui.
Išmėginau. Tikrai labai skanios. Rekomenduoju visiems!