Varškės ir virtų bulvių apkepas

  • Paruošimas: 10 min
  • Gaminimas: 50 min
  • Porcijos: 6

Neseniai rodžiau kaip pagaminti bulvių apkepą su grybais ir sūriu, kuris mūsų šeimai labai patiko. O šiandien dar vienas be galo patikęs variantas. Bulvės ir varškė – tikrai fantastiškai kombinacija. Tad juos tikrai verta sujungti į vieną patiekalą. Tokį paprastą ir pagaminamą vos per kelias minutes (visą kitą darbą atliks orkaitė).

Beje, šiame patiekale bulves galite supjaustyti riekelėmis, bet man asmeniškai daug labiau patinka sutarkuotos, nes taip skoniai geriau pasiskirsto. Taipogi galima įpilti daugiau pieno, bet man asmeniškai labiau patinka gaminti su daugiau kiaušinių, nes taip apkepas gaunasi tvirtesnis. Nieko nebelaukiam ir einame gaminti!

Receptui reikės:

  • varškės: 500 gramų
  • bulvių išvirtų su lupenomis: 4 (~0,5 kilogramo)
  • kiaušinių: 3
  • pieno: maždaug ketvirtadalio puodelio
  • druskos

Paruošimas

  • Pradžioje įjunk orkaitę ir nustatyk 180 laipsnių temperatūrą.
  • Tada varškę sutrink su kiaušiniais ir pienu.
  • Tuomet išvirtas bulves nulupk ir sutarkuok. Sudėk į varškės masę.
  • Pagardink druska.
  • Pasiruoštą apkepo masę supilk į kepimo popieriumi (nėra privaloma) išklotą kepimo formą.
  • Kepk apie 40-50 minučių, kol apkepo viršus dailiai apskrus.
  • Itin skanu patiekti su grietinės padažu, bet galima rinktis ir kokį kitokį. Pasimėgauk!

2 komentarai apie “Varškės ir virtų bulvių apkepas”

  1. Pradžioje kiek skeptiškai žiūrėjau į tokį derinį, bet galiausiai nusprendžiau išmėginti ir dabar galiu pasakyti, kad labai skaniai gavosi. Ačiū.

    Atsakyti
Average
5 Based On 2

Parašykite komentarą