Vištienos apkepas su pievagrybiais

Norėdami panaudoti maisto likučius, virėjai dažnai gamina apkepus. Paruošiami jie gan lengvai: tereikia susmulkinti ingredientus, sudėti į formą ir užpilti padažu. Puikus tokio patiekalo pavyzdys – skanus apkepas su vištiena ir pievagrybiais.

Ne veltui pievagrybiai tapo populiariausiais grybais kulinarijoje. Juose nuodingų medžiagų praktiškai nėra, o lyginant su kitais grybais, jie yra labiau saugesni. Vienintelis grybo toksinas – agaritinas – sunaikinamas grybus džiovinant laikant šaldytuve ir šaldant. Pievagrybių naudojimas maistui teigiamai veikia nervų sistemos veiklą, gerina medžiagų apykaitą.

Ingredientai:

  • Vištienos filė – 350 g;
  • Pievagrybiai – 120 g;
  • Bulvės – 400 g;
  • Svogūnai – 1/2 galvos;
  • Malta paprika – 1 a.š.;
  • Druska – 1/4 šaukštelio;
  • Alyvuogių aliejus – 1 a.š.

Užpilui:

  • Kiaušiniai – 4 vnt.;
  • Kietasis sūris – 70 g;
  • Grietinė 20% – 2 v.š.;
  • Krapai – 2 šakelės;
  • Petražolės – 2 šakelės;
  • Druska – 1/4 šaukštelio.

Apkepo paruošimas:

Vištienos ir pievagrybių apkepą nesunku pasigaminti namuose, jei tiksliai atliksite recepte nurodytus veiksmus.

  1. Vištienos filė supjaustykite mažais kubeliais. Lygiai taip pat supjaustykite nuskustas bulves. Grybus supjaustykite plonais griežinėliais. Smulkiai supjaustykite nuluptą svogūną.
  2. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite susmulkintą svogūną, o po 2-3 minučių – susmulkintą vištienos filė. Kepkite maišydami 5-7 minutes, tada suberkite susmulkintus grybus ir pagal skonį pasūdykite. Išmaišykite ir kepkite, kol grybai iškeps.
  3. Šiuo metu giliame dubenyje pjaustytas bulves sumaišykite su paprika ir druska. Keptuvės turinį siųskite čia. Kruopščiai išmaišykite.
  4. Užpilui stambia tarka sutarkuokite sūrį. Smulkiai supjaustykite žalumynus.
  5. Giliame dubenyje sumaišykite kiaušinius su grietine. Sudėkite tarkuotą sūrį su smulkintais žalumynais. Kruopščiai išmaišykite.
  6. Vištienos, grybų ir bulvių mišinį sudėkite į kepimo indą. Ant viršaus tolygiai paskirstykite užpilą. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.

Vištienos apkepą su pievagrybiais patiekite karštą kaip pagrindinį patiekalą. Malonų patiekalo skonį sukuria švelnios vištienos derinys su sodraus skonio pievagrybiais ir krakmolingomis bulvėmis. Grietinės ir sūrio užpilas su krapais sujungia ingredientus, papildydamas skonių paletę.



Parašykite komentarą