Jei nemėgstate saldžios varškės arba tiesiog stengiatės sumažinti kalorijų kiekį, šis receptas kaip tik jums. Toks varškės apkepas ruošiamas visiškai be cukraus o kepsime keptuvėje – paskubomis.
Ingredientai:
- Varškė – 400 g;
- Bananai – 2 vnt.;
- Kiaušiniai – 3 vnt.;
- Vanilinas – 1 žiupsnelis.
Apkepo be cukraus paruošimas:
- Visus ingredientus sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.
- Keptuvę ištepkite aliejumi ir supilkite varškės masę.
- Viską pakepinti po dangčiu ant silpnos ugnies 25-30 min.
Varškėje yra medžiagų, kurios normalizuojama organizme vykstančią riebalų apykaitą: varškė padeda daugiau riebalų paversti energija, todėl jų mažiau nusėda ant kraujagyslių sienelių. Šiuo atveju geriausia yra valgyti liesą varškę, o antsvorio turintiems žmonėms ši varškė yra ypatingai naudinga. Varškė puikiai numalšina alkį, tačiau turi labai mažai kalorijų – 100 g varškės turi vos 156 kilokalorijas.
Varškės baltymuose yra metionino ir triptofano. Tai nepakaičiamos aminorūgštys, reikalingos nervų sistemai ir virškinamajam traktui. Varškėje taip pat yra kalcio ir fosforo. Šios mineralinės medžiagos yra kaulinio audinio ir dantų pagrindas bei stiprina širdies raumenį. Varškėje taip pat yra vitamino B, kuris apsaugo nuo aterosklerozės. Šis pieno produktas taip pat yra prisotintas vitaminu B, geležimi, magniu, fosforu ir geležimi.