Varškės apkepas su braškėmis

Varškės apkepo su braškėmis receptas

Kadangi Stambule oras pagaliau atšilo ir temperatūra aukščiau 18C, tai pats laikas valgyti braškes, nes dabar jos tikrai jau labai skanios. O varškės apkepas vis labiau primins, kad tai tikrai skanus desertas. TR kadangi nėra varškės, na bent jau tokios prie kokios esame pripratę Lietuvoje, tai aš naudojau nesūdytą lor tipo sūrį, taip pat galima … Skaityti toliau

Varškės apkepas be cukraus

Varškės apkepas be cukraus keptas keptuvėje

Jei nemėgstate saldžios varškės arba tiesiog stengiatės sumažinti kalorijų kiekį, šis receptas kaip tik jums. Toks varškės apkepas ruošiamas visiškai be cukraus o kepsime keptuvėje – paskubomis. Mūsų organizmas moka susidoroti su nedideliu cukrų kiekiu nuo tų laikų, kai dar buvome primatai. Pradėjus sintetinti cukrų ir pramoniniu būdu dėti jį į maisto produktus – pradėjome … Skaityti toliau

Varškės apkepas be miltų ir manų

Purus varškės apkepo receptas be miltų ir manų

Ar norite išmokti pasigaminti varškės apkepą be miltų ir manų kruopų? Tada mano receptas skirtas jums. Jame detaliai aprašau visą procesą. Geriau kepti silikoninėje formoje, bet jei naudosite kitą, būtinai patepkite aliejumi. Varškės gaminimo metu iš pieno išsiskiria organizmo lengvai pasisavinami baltymai ir pieno riebalai, kurie padeda užtikrinti gerą bendrąją sveikatą. Dėl lengvo varškės įsisavinimo, … Skaityti toliau

Varškės apkepas be kiaušinių

Varškės apkepo receptas be kiaušinių

Yra keletas gudrybių, padedančių pasigaminti puikų varškės apkepą be kiaušinių. Jau seniai išbandžiau įvairius receptus, o šiandien ruošiuosi pasidalinti sėkmingiausiu šio recepto variantu! Varškės gaminimo metu iš pieno išsiskiria organizmo lengvai pasisavinami baltymai ir pieno riebalai, kurie padeda užtikrinti gerą bendrąją sveikatą. Dėl lengvo varškės įsisavinimo, šį pieno produktą galima vartoti įvairaus amžiaus žmonėms, pradedant … Skaityti toliau

Ryžių apkepas su varške ir sūriu

Ryžių apkepo su varške receptas

Jei šiek tiek pažvelgsite į istoriją, bus atskleisti įdomūs faktai. Pasirodo, varškės apkepus labai aktyviai gamino mūsų protėviai. Tik, žinoma, be ryžių. Tačiau vietoj jų į apkepus buvo dedama kitų kruopų: avižinių dribsnių ar perlinių kruopų. Varškė ir ryžiai – puikus derinys. Apkepas gaunasi labai švelnus, purus ir neįtikėtinai kvapnus, su maloniu pienišku poskoniu – … Skaityti toliau

Varškės apkepas su špinatais

Varškės apkepo su špinatais receptas

Tik tinginiai nekalba apie varškės naudą. Bet, deja, mūsų vaikai, kuriems tiesiog būtinai reikia varškės, ne visada ją valgo. Pasigaminkite šį apkepą, nes jis tikrai patiks jums ir vaikams. Šis apkepas paruošiamas labai paprastai ir greitai. Per 10 minučių išminkote varškės masę su špinatais, o visa kita už jus padarys orkaitė. Jei norite, kad patiekalas … Skaityti toliau

Varškės apkepas su kokosų miltais

Varškės apkepo su kokosų miltais receptas

Kokosų miltai yra birus produktas, gaunamas susmulkinant ir sumalant kokoso minkštimą, kuris gali būti naudojamas kepiniams vietoj įprastų kvietinių miltų. Kokoso minkštimas džiovinamas, nuriebalinamas, susmulkinamas iki miltų. Kokosų miltų nauda Kokosų miltuose yra A, C, B, D grupių vitaminų; magnio ir kalio, kuriuos organizmas gerai pasisavina. Juose yra vertingų augalinių skaidulų (ląstelienos), kurios teigiamai veikia … Skaityti toliau

Varškės apkepas su kefyru

Varškės apkepo su kefyru receptas

Kefyras (osset. ḱæpýḱæpu) – raugintas pieno produktas iš Kaukazo, gaunamas rauginant nenugriebtą pieną, pridedant kefyro “grybelių”. Jie yra daugelio mikroorganizmų – pieno rūgšties streptokokų ir lazdelių, acto rūgšties bakterijų ir mielių – derinys. Kefyro nauda Kefyras turi daugybę naudingų savybių. Taigi, jame yra B grupės vitaminų, vitaminų C, A ir D, kurie valo organizmą ir … Skaityti toliau

Varškės apkepas su rikota

Varškės apkepo su rikota receptas

Rikota (ital. ricotta) yra viena iš tradicinių itališkų sūrių rūšių. Rikota gaminama iš specialių išrūgų, kurios yra šalutinis mocarelos gaminimo produktas. Tai lemia tai, kad rikotos baltymų bazė yra albuminas. Rikotos nauda Rikota padeda stiprinti kaulus ir teigiamai veikia nervų sistemą. Joje daug vertingų elementų, todėl rikotą rekomenduojama įtraukti į valgiaraštį nėščiosioms ir žindančioms moterims. … Skaityti toliau

Varškės apkepas su ryžiais

Varškės apkepo su ryžiais receptas

Tie, kurie vaikystėje nebandė varškės apkepo su ryžiais, dažniausiai nustemba ir nesupranta, kokia šio patiekalo prasmė. O tie, kurie bandė, su malonumu prisimena, kad toks apkepas su ryžiais buvo ypač švelnus ir skanus. Iš virtų ryžių likučių galite pagaminti skanų varškės apkepą. Tokiu atveju manų kruopų dėti nereikia, o tai labai supaprastina gaminimo procesą. Cukraus … Skaityti toliau

Varškės ir ryžių apkepas vaikams

Varškės ir ryžių apkepo receptas vaikams

Paįvairinti vaikų pusryčius galite ruošdami varškės ir ryžių apkepą. Galite patobulinti receptą ir pridėti mėgstamų vaisių ar uogų. Ingredientai: Ryžiai – 100 g; Varškė – 500 g; Grietinė – 3 šaukštai; Cukrus – 3 šaukštai; Kiaušiniai – 3 vnt.; Vanilinis cukrus – 1 šaukštelis; Citrinos žievelė – 0,5 šaukštelio; Sviestas – 1 šaukštelis. Apkepo paruošimas: … Skaityti toliau

Varškės apkepas su moliūgu

Varškės apkepo su moliūgu receptas

Moliūgas kulinarijos ekspertų vertinamas dėl malonaus saldaus skonio ir ryškiai oranžinės spalvos, kuri išsaugoma termiškai apdorojant šią daržovę. Tai leidžia jums sukurti spalvingus desertus ir pyragus kurie traukia originaliu ir patraukliu pateikimu. Tai galioja ir varškės-moliūgų apkepui. Ingredientai: Moliūgas – 850 g; Kiaušiniai – 2 vnt.; Kukurūzų krakmolas – 1,5 v.š.; Apelsinai – 1 vnt.; … Skaityti toliau

Varškės apkepas su obuoliais

Varškės apkepo su obuoliais receptas

Varškės apkepą galima paruošti įvairiais būdais. Kai kurie žmonės mėgsta paprastus receptus su minimaliu ingredientų rinkiniu, kiti renkasi sudėtingesnius variantus su originaliais priedais. Šį apkepą su obuoliais galima priskirti pačiam paprasčiausiam. Ingredientai: Varškė – 450 g; Obuoliai (vidutiniai) – 2 vnt; Grietinė – 50 g; Kiaušiniai – 2 vnt; Cukrus – pusė puodelio; Vanilinis cukrus … Skaityti toliau

Varškės apkepas su bananais

Varškės apkepo su bananais ir šokoladu receptas

Varškės apkepas su bananais yra lengvai pagaminamas ir skanus patiekalas. Receptų yra daug, tačiau pagrindiniai ingredientai yra varškė, kiaušiniai, manų kruopos arba ryžiai, cukrus ir bananai. Kai kuriuose receptuose siūloma naudoti jogurtą vietoj manų kruopų, o dar kiti siūlo gaminti be cukraus. Varškės apkepas su bananais ir aguonomis Jau vien iš tokio apkepo pavadinimo aišku, … Skaityti toliau

Greitas varškės apkepas

Greito varškės apkepo receptas

Puikus receptas tiems, kurie nenori daug laiko praleisti virtuvėje. Greitai išminkykite varškės masę, sudėkite į tinkamą formą ir pašaukite į orkaitę. Kol ruošiamas varškės apkepas, galite imtis savo reikalų. Ingredientai: Varškė – 400 g; Kiaušiniai – 3 vnt; Miltai – 1 v.š.; Cukrus – 3 šaukštai; Vanilinas – ant peilio galo; Sviestas – 20 g. … Skaityti toliau

Varškės apkepas su manų kruopomis

Varškės apkepas su manų kruopomis

Tobulas, labai skanus, purus ir tradicinis varškės apkepas su manų kruopomis.

Ingredientai:

  • 600 g varškės;
  • 2 šaukštai grietinės;
  • 1/2 šaukštelio vanilino;
  • 2 vnt. kiaušinių;
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių;
  • 1 žiupsnelis druskos;
  • 3 šaukštai cukraus;
  • 3 šaukštai miltų;
  • 3 šaukštai manų kruopų.

Paruošimas:

  1. Varškę sutrinkite su kiaušinių tryniais ir suberkite manų kruopas. Sumaišome.
  2. Įpilkite cukraus, vanilino, druskos. Sumaišome.
  3. Suberiame persijotus miltus su kepimo milteliais.
  4. Įpilkite grietinės išmaišykite ir nusiųskite į šaldytuvą 40 minučių, kad manų kruopos išbrinktų.
  5. Tada supilkite išplaktus baltymus ir masę supilkite į riebalais pateptą indą.
  6. Kepkite 190 laipsnių temperatūroje, kol apkepas pakils ir taps auksinės rudos spalvos (40-45minutės).

Skanaus!

Varškės apkepas su slyvomis

Varškės apkepas su slyvomis receptas

Iš pradžių planavau kepti pyragą tačiau išėjo kažkas panašaus į apkepą, kurį geriausia valgyti dar šiltą su šaukšteliu uogienės ir grietinės. Kadangi vis dar negaliu atsidžiaugti tuo, jog namuose, kuriuose gyvenu yra puikiai veikianti orkaitė ir jaukiai nuteikianti virtuvė. Trukmė: 15 min. ruošti, apie 60 min. kepti Porcijos: 8-10 Ingredientai: 4-5 didelių melsvųjų slyvų; 85 g naminio … Skaityti toliau