Varškės apkepas su moliūgu

Moliūgas kulinarijos ekspertų vertinamas dėl malonaus saldaus skonio ir ryškiai oranžinės spalvos, kuri išsaugoma termiškai apdorojant šią daržovę. Tai leidžia jums sukurti spalvingus desertus ir pyragus kurie traukia originaliu ir patraukliu pateikimu. Tai galioja ir varškės-moliūgų apkepui.

Ingredientai:

  • Moliūgas – 850 g;
  • Kiaušiniai – 2 vnt.;
  • Kukurūzų krakmolas – 1,5 v.š.;
  • Apelsinai – 1 vnt.;
  • Cukrus – 50 g;
  • Sviestas 10 g.
Varškės sluoksniui:
  • Varškė – 500 g;
  • Kiaušiniai – 2 vnt.;
  • Cukrus 50 g;
  • Kukurūzų krakmolas – 1 v.š.;
  • Pienas – 100 ml.

Apkepo paruošimas

Moliūgų ir varškės apkepą lengva pasigaminti namuose, jei tiksliai atliksite recepte nurodytus veiksmus.

  1. Moliūgo minkštimą supjaustykite nedideliais gabalėliais ir kepkite orkaitėje arba virkite, kol suminkštės (apie 10-15 min.). Tada sutrinkite trintuvu ir atvėsinkite. Norėdami, kad tyrė būtų tirštesnė, galite ją supilti ant smulkaus sietelio, kad nuvarvėtų skysčių perteklius. Jums reikės 500 g tyrės.
  2. Kol moliūgų tyrė vėsta, į gilų dubenį sudėkite visus varškės sluoksniui skirtus ingredientus, išskyrus pieną. Naudodami panardinamąjį trintuvą sutrinkite juos į vienalytę masę.
  3. Į atskirą dubenį sudėkite atvėsusią moliūgų tyrę, kiaušinius, cukrų ir kukurūzų krakmolą. Sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.
  4. Smulkia tarka nuimkite nuo apelsino žievelę. Suberkite į dubenį su moliūgų mase ir išmaišykite.
  5. Abu mišiniai turi būti vienodos konsistencijos, todėl, jei reikia, atskieskite juos skysčiu: į varškės masę galite įpilti šiek tiek pieno (aš įpyliau 100 ml), o į moliūgą – vandens. Stenkitės nepersistengti su skysčiu.
  6. Gilią kepimo formą (20 cm skersmens) ištepkite trupučiu aliejaus ir uždenkite kepimo popieriumi. Į formos centrą įdėkite 1,5 v.š. moliūgų masės. Iš viršaus į moliūgų masės centrą dėkite 1,5 v.š. varškės masės. Paeiliui paskleiskite abiejų rūšių masę, kol užpildysite formą.
  7. Kepame iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol iškeps (40-45 min.).
  8. Leiskite apkepui šiek tiek atvėsti, tada išimkite iš formos ir visiškai atvėsinkite.
[the_ad id=”6305″]

Paruoštą moliūgų ir varškės apkepą patiekite atšaldytą, su grietine arba plakta grietinėle. Apkepui būdinga subtiliausia tekstūra, kuri tarsi tirpsta burnoje, dailus pjūvis, taip pat malonus, darnus varškės ir saldaus moliūgo derinys.

Patarimas: norėdami ant apkepo sukurti gražų piešinį, paimkite medinį iešmelį arba dantų krapštuką ir nubrėžkite juo linijas, pirmiausia nuo centro, o tada atvirkščiai.
[the_ad id=”9498″]
Moliūgų minkštime yra ir ypač reto bei naudingo vitamino T, todėl moliūgus galima vadinti geriausiu garnyru prie jautienos, kiaulienos ir kitų riebių patiekalų, nes šis vitaminas padeda geriau įsisavinti sunkų maistą ir neleidžia priaugti svoriui.
[the_ad id=”10067″]


Parašykite komentarą