Varškės apkepas be miltų ir manų

Ar norite išmokti pasigaminti varškės apkepą be miltų ir manų kruopų? Tada mano receptas skirtas jums. Jame detaliai aprašau visą procesą. Geriau kepti silikoninėje formoje, bet jei naudosite kitą, būtinai patepkite aliejumi.

Varškės gaminimo metu iš pieno išsiskiria organizmo lengvai pasisavinami baltymai ir pieno riebalai, kurie padeda užtikrinti gerą bendrąją sveikatą. Dėl lengvo varškės įsisavinimo, šį pieno produktą galima vartoti įvairaus amžiaus žmonėms, pradedant vos 6 mėnesių mažyliams ir baigiant pagyvenusiais žmonėmis. Varškė yra net gi įtraukiama į dietinius valgiaraščius žmonėms, kurie serga, kepenų, inkstų skrandžio, žarnyno, širdies ir kraujagyslių ligomis.

Ingredientai:

  • Varškė – 500 g;
  • Pienas (šiltas) – 1 puodelis;
  • Kiaušiniai – 4 vnt.;
  • Vanilinas – ant peilio galo;
  • Cukrus – 2 šaukštai;
  • Druska – 0,25 šaukštelio;
  • Razinos – 1 valgomasis šaukštas;
  • Džiovintos spanguolės – 1 valgomasis šaukštas;
  • Cukraus pudra (patiekimui) – 1 valgomasis šaukštas.

Apkepo paruošimas:

  1. Varškę pertrinkite per sietelį arba susmulkinkite trintuvu.
  2. Razinas ir spanguoles nuplaukite verdančiu vandeniu, padėkite ant rankšluosčio, kad nudžiūtų.
  3. Atsargiai atskirkite baltymus nuo trynių.
  4. Kiaušinių baltymus išplakti su cukrumi iki purumo.
  5. Trynius sumaišykite su druska, vanile, pienu ir varške.
  6. Palaipsniui supilkite išplaktus baltymus, švelniai maišydami mentele viena kryptimi.
  7. Įmaišykite razinas ir spanguoles, pasilikdami šiek tiek papuošimui.
  8. Masę supilkite į silikoninę formą, ant viršaus užtepkite spanguolių ir razinų.
  9. Kepame įkaitintoje orkaitėje 35-40 min. Laikas gali skirtis priklausomai nuo sluoksnio storio ir orkaitės savybių.
  10. Varškės apkepas paruoštas. Nepamirškite pabarstyti cukraus pudra.


Parašykite komentarą