Varškės apkepas su braškėmis

Kadangi Stambule oras pagaliau atšilo ir temperatūra aukščiau 18C, tai pats laikas valgyti braškes, nes dabar jos tikrai jau labai skanios. O varškės apkepas vis labiau primins, kad tai tikrai skanus desertas. TR kadangi nėra varškės, na bent jau tokios prie kokios esame pripratę Lietuvoje, tai aš naudojau nesūdytą lor tipo sūrį, taip pat galima naudoti ir ricotta sūrį, tik tada reikėtų nuvarvinti kelias valandas visus surio skystimėlius.

Reikia:

  • 500 g varškės;
  • 2 kiaušinių;
  • 3 v.š. manų kruopų;
  • 5 v.š. cukraus pudros;
  • 1 citrinos tarkuotos žievelės;
  • 1 a.š. vanilės.

Sviesto kepimo formelėm ištepti bei cukraus pudros apibarstyti

Braškėm:

  • 300 g braškių;
  • 4 v.š. cukraus;
  • 1 citrinos sulčių;
  • Mėtų.

Gaminam:

  1. Įkaitinam orkaitę 200C. Dubenyje sumaišome varškę, cukraus pudrą, vanilę,manų kruopas, kiaušinius.
  2. Kepimo formeles ištepame sviestu ir apibarstome cukraus pudra. Su šaukštu sudedame varškės masę. Gaunasi 4 porcijos. Kepame 10-15 minučių, tada šiek tiek atvėsiname formelėse.
  3. Braškes supjaustome gabalėliais, sumaišome su cukrumi ir citrinos sultimis, tada susmulkiname mėtas ir įmaišome.

Pateikiame apkepėlius lėkštėje, aplink apkepus apdėti braškėmis, apšlakstyti susidariusiomis sultimis. Skanaus!



Parašykite komentarą