Švediškos bandelės su mėlynėmis

Originalus pavadinimas ‘Sexy Swedish buns’, bet vienintelis seksualus dalykas apie tas bandutes yra tik jei esate labai jau liekna, tai tikrai pridės keletą apvalumų ant jūsų klubų. Labai jau skanios bandelės, todėl greičiausiai paragavusios vieną, norėsite ir kitos. Nors gaminimo procesas nėra smagiausias, nes kaip žinia ir tešla gaunasi labai minkšta, ir mėlynės tikrai palieka savo žymes ant rankų. Bet pabandyti verta, beto gavosi didžiulė kepimo skarda didžiulių bandelių.

Reikia:

  • 7 g pakelio sausų mielių;
  • 375 ml šilto pieno;
  • 1 nubrauktas arbatinis šaukštelis malto kardamono;
  • 2 didelių kiaušinių;
  • žiupsnelio druskos;
  • 200 g cukraus;
  • 50 g tirpinto sviesto;
  • 800 g miltų;
  • 15 g nesūdyto sviesto;
  • 75 g demera cukraus arba šiaip skanaus rudojo cukraus.

Įdarui:

  • 400 g mėlynių (naudojau šiektiek mažiau, nes Turkijoje jų kaina kandžiojasi, netgi šaldytų);
  • 75 g cukraus;
  • 1 apelsino.
Švediškos bandelės su mėlynėm
Švediškos bandelės su mėlynėm

Gaminam:

  1. Mieles įmaišome į šiltą pieną dideliame dubenyje. Leidžiame pastovėti 10-15min.
  2. Dideliame dubenyje išplakame kiaušinius su žiupsneliu druskos, tada sudedame cukrų, kardamoną, tirpintą sviestą, ir 500 g miltų. Maišome kol gaunasi vientisa klijų tirštumą primenanti tešla. Tada supilame likusius 300 g miltų ir maišome kol gauname minkštą tešlą. Ją apdengiame maistine plėvele ir paliekame 1 valandai pakilti.
  3. Tuo tarpu mėlynes sudedame į dubenėlį kartu su cukrumi, apelsino žievele ir šiek tiek apelsino sulčių. Naudojame bulvių košės trintuvą ir truputį sutriname mėlynes.
  4. Kepimo skardą ištiesti kepamuoju popieriumi ir ištepti gana dausiai sviestu, apiberti puse turimu ruduoju cukrumi.
  5. Tešlą dedame ant švaraus miltuoto paviršiaus. Kadangi tešla yra minkšta, todėl rankomis ištampome stačiakampį (du A4 formos popieriaus lapai), Ant jo dedame mėlynes, sulčių daug nededame. Suviniojame tešlą į vyniotinį ir supjaustome į 10 gabaliukų. Tada imame kiekvieną į rankas ir ištampome kraštus, taip suformuodami bandeles. Tikrai nereikia stenktis dėl tobulos jų išvaizdos, nes juk šiais visi Jamie patiekalai garsėja ‘rustic’ išvaizda, bet nuostabiu skoniu. Dėti bandeles ant kepimo skardos ir apiberti likusiu ruduoju cukrumi. Leisti bandelėm pakilti 20 min.
  6. Įkaitinti orakitę iki 180C ir kepti bandeles 25 minutes, kol bus gražiai apkepę, apačia gražiai karamelizuojasi. Valgyti šiltas. Skanaus!


Parašykite komentarą