Česnakinės bandelės prie barščių

Kaip ir minėjau ankstesniame poste, Ukrainietiški barščiai neisivaizduojami be česnakinių bandelių! Man tai buvo naujiena, nes niekada nesi taip jų valgiusi! Derėjo tobulai! Ilgai ieškojau recepto, kol jį suradau pas ukrainiečių konditerę. Patiekiau kartu su barsčiais! ❤️

Ingredientai:

  • 150 g vandens;
  • 150 ml pieno;
  • 20 g mielių;
  • kiaušinio;
  • 450 miltų;
  • 5 g druskos;
  • 30 g aliejaus;
  • viršui: petražolių, česnako, druskos, aliejaus.

Gaminimo eiga:

  1. Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje, palaukite, kol viršuje susidarys putų kepurėlė.
  2. Į minkymo dubenį suberkite miltus, druską, supilkite pieną, ištirpintas mieles ir kiaušinį. Užminkykite tešlą, pabaigoje po truputį supilkite aliejų ir minkykite, kol aliejus įsimaišys. Suformuokite rutulį ir palikite kilti 35–45 min.
  3. Pakilusią tešlą padalinkite mažais gabaliukais po 30–35 g, suapvalinkite juos, sudėkite į skardą ir palikite kilti vėl – 35–45 min, kol jų tūris padvigubės.
  4. Kepkite 180 °C 30 min.
  5. Per tą laiką paruoškite masę viršui: žalumynus ir česnakus labai labai smulkiai supjaustykite, sumaišykite su druska ir aliejumi. Gauta mase tepkite karštas, ką tik iškepusias bandeles.
  6. Valgykite su barščiais, skanaus!


Parašykite komentarą