Pusryčių bandelės su krapais – poğaça

Jau nekartą rašiau, kad pusryčiai Turkijoje dalykas rimtas ir čia valgoma daug, ir ypač savaitgaliais tai gali užtrukti kelias valandas su visom arbatom, poto kavom ir pan. Ne kartą minėjau SIMIT riestainius, kuriuos valgo visur ir visada, o šį kartą kepiau kitas bandeles, kurios man netgi ir skanesnes – poğaça. Tai sviestinės bandelės, kurios taip pat parduodamos beveik visur rytais. Nors būna ir be įdaro, tačiau paprastai jos kepamos su balto sūrio, fermentinio sūrio, alyvuogių, dešrelių įdaru. Jos ypač skanios šiltos. Kur aš gyvenu, yra tokia kavinukė/kepyklėlė, kur kaip mums sakė savininkas yra kilęs iš Konya regijono, tačiau mokėsi keliose Europos valstybėse, tai atidarė kepyklėles, kur visokio gėrio galima rasti, nuo turkiškų baklavų iki macaroons. Taigi toje vietoje parduodamos tos pogaca bandelės, kurios yra kitokios, na su visokiom sėklytėm, nesijotų miltų, žodžiu – pagerintos. Taigi pasivogus įdėją apie pagerintas pogaca bandeles, aš ir išsikepiau keletą, na kad rytojaus pusryčiams būtų. Jei liks…

  • Porcijos: 10 bandelių

Ingredientai:

  • 200 g sviesto;
  • 200 ml naturalaus jogurto;
  • 1 pakelio kepimo miltelių;
  • 100 ml aliejaus;
  • 2 kiaušinių;
  • 4-4,5 st miltų (aš maišiau baltus miltus su nesijotais 3:2 santykiu);
  • 1 a.š. druskos;
  • 1 v.š. smulkintų krapų (nebūtina);
  • 1 kiaušinio aptepimui;
  • įvairių sėklyčių apibarstymui (nebūtina, bet skanu, aš naudojau linų sėmenis ir sezamo sėklas).
Pusryčių bandelės su krapais - poğaça
Pusryčių bandelės su krapais – poğaça

Įdarui:

  • balto sūrio;
  • fermentinio sūrio;
  • krapų.

Gaminam:

  1. Kambario temperatūros sviestą ištrinti su druska ir kiaušiniais, tada sudėti jogurtą, aliejų, kepimo miltelius. Viską gerai išmaišyti.
  2. Po truputį berti miltus ir krapus. Turi gautis minkšta, tačiau nelimpanti tešla. Dėti tešlą 30 min į šaldytuvą.
  3. Padalinti tešlą į 10 gabalėlių. Tradiciškai šios bandelės būna pusmėnulio formos, jei yra su įdaru. Taigi suformuojame apskritimą rankomis, dedame sūrio gabalėlį, žalumynų ir sulenkiame. Lengvai paspaudžiame kraštus. Dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Jei darote be įdaro, tiesiog suformuokite apvalias bandeles. Aptepkite kiaušinio plakiniu ir apibarstykite sėklytėmis.
  4. Kepkite 170C orkaitėje apie 30 minučių. Skanaus!

Valgykite šiltas arba kitą dieną pašildykite prieš valgydami mikrobangų korsnelėje arba orkaitėje.

[the_ad_placement id=”h2-4-desktop”][the_ad_placement id=”h2-4-mobile”]


Parašykite komentarą