- Paruošimas: 15 min
- Gaminimas: 20 min
- Porcijos: 4
Tokia mielinė tešla su sausomis mielėmis man tikrai asmeniškai buvo tikras atradimas ir labai patiko. Man ji iš visų kada mėgintų patinka labiausiai, todėl itin noriu ja pasidalinti ir su Jumis visais.
Įprastai iš šios tešlos as gaminu mielines bandeles, kurios gaunasi be galo skanios ir minkštos. Nors jos ir paprastos ir greitai pagaminamos, bet tikrai patinka visiems, tad jų receptų šiandien su šia tešla Jums ir pateiksiu. 😉
Receptui reikės:
- miltų: 500 gramų
- pieno: 250 gramų
- sausų mielių: 7 gramų (galima keisti 25 gramais šviežių)
- kiaušinių trynių: 2
- cukraus: 100 gramų
- sviesto: 100 gramų (arba margarino)
- druskos: žiupsnelio
Paruošimas
- Patarimas: Man šį kartą tešlą užminkė duonkepė. Jeigu Jūs minkysite savomis rankomis irgi viskas gana paprasta.
- Pradžioje pieną pašildyk, sudėk ištrintas su cukrumi mieles, išmaišyk ir gautą skystį supilk į išsijotus miltus.
- Sviestą arba margariną ištirpink, šiek tiek atvėsink ir supilk į miltus.
- Tada įmušk kiaušinių trynius ir įberk žiupsnelį druskos.
- Po to tešlą gerai išminkyk, pridenk ir palik apie 90 minučių pakilti.
- Paskui formuok norimo dydžio ir formos bandeles. Aš pati šį kartą tešlą pasidalinau į 30 gabaliukų bei dariau nedidukes bandeles. Į keletą jų įvyniojau mini dešrelių, bet tai nėra būtina – jas suformavau pailgas. Į apvalias įdėjau pikantiškos mišrainės įdarą: sutarkuotas sūris ir kiaušiniai su šiek tiek majonezo bei česnako.
- Iš visų likusių gabalėlių voliojau plonas virveles apie 20 centimetrų ilgio ir surišau mazgelius.
- Paskui pasiruoštas bandeles pakildink dar apie 20-25 minutes, aptepk kiaušinio plakiniu ir kepk 180-190 laipsnių temperatūroje maždaug 10-15 minučių, kol gražiai pagels.
- Patiek ir skanauk!
Tikrai pati geriausia kada ruošta mielinė tešla. Ačiū už pasidalintą receptą.