- Paruošimas: 25 min
- Gaminimas: 45 min
- Porcijos: 2
Neseniai Jums rodžiau Beatos varškėtukus, kuriuos nusižiūrėjau jos laidoje ir, kurie labai patiko mūsų šeimai. Toje pačioje laidoje rodė ir itin skaniai atrodžiusius vištienos suktinukus su šonine. Tad nusprendžiau ir juos atkartoti savo virtuvėje bei pažiūrėti kas gausis. O gavosi be proto skani vakarienė, kurią labai greitai įtraukėm į savo pačių mėgstamiausių sąrašą. Ar gaminsime ir ateityje? Be jokios abejonės, tai fantastiškas, o jį ir paruošti nėra sunku. Dalinuosi!
Receptui reikės:
- vištienos krūtinėlių: 1
- karšto rūkymo šoninės griežinėlių: 12 (originaliame receptu naudojamas Parmos kumpis)
- druskos
- pipirų
- grietinėlės: ~50-100 mililitrų
Įdarui:
- minkšto sviesto: 2-3 valgomųjų šaukštų
- šaldytų sukapotų petražolių (puikiai tinka ir šviežios, jeigu turite)
- šaldytų sukapotų krapų: 2 valgomųjų šaukštų
- česnako: 1-2 skiltelių
- sutarkuoto kietojo sūrio: ~1 saujos (naudoju 18 mėnesių brandintą “Džiugo” sūrį
Paruošimas
- Pradžioje česnako skiltelę išspausk ir sudėk į sviestą, ten pat suberk sūrį bei žoleles. Viską išsuk šaukšto pagalba.
- Tada vištienos krūtinėlę susipjaustyk kepsneliais – man gavosi lygiai 12 plonų kepsnelių.
- Juos šiek tiek pamušk, tuomet įtrink druska bei pipirais.
- Ant kepsnelio galo dėk maždaug arbatinį šaukštelį įdaro ir jį susuk. Šitaip suruoštą suktinuką dar apsuk šoninės griežinėliu ir dėk į kepimo indą, truputį suteptą aliejumi.
- Šitaip pasiruošk visus vištienos suktinukus su šoninė ir sudėk vieną šalia kito.
- Tuomet užpilk grietinėlę.
- Garnyras: Man dar pačiai norėjosi ir garnyno kartu, bet tai nėra būtina. Jam nulupk 5 bulves, supjaustyk į 4 pailgas skilteles, kurias 10 minučių (nuo užvirimo) virk sūdytame vandenyje. Tuomet nukošk, įpilk maždaug 2-3 šaukštus aliejaus, šiek tiek druskos, džiovinto raudonėlio ir išmaišyk. Šitaip suruoštas bulves sudėk šalia vištienos suktinukų į kepimo indą.
- Galiausiai kepimo indą su vištiena ir bulvėmis dėk į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepk maždaug 35-45 minutes. Bulvės, per tą laiką, turi būti iškepusios, o šoninė apskrudusi.
- Patiek ir skanauk!
Gavosi nuostabi vakarienė, vyras sakė, kad seniai nevalgė tokios skanaus patiekalo iš vištienos. Ačiū Jums!