- Paruošimas: 15 min
- Gaminimas: 25 min
- Porcijos: 4
Šį varškėtukų – keksiukų receptą aš nusižiūrėjau vienoje Beatos laidoje ir nusprendžiau išmėginti, nes mėgstu pačius įvairiausius kepinius iš varškės. Ingredientai pasirodė labai paprasti, o paruošimas dar paprastesnis. Galutinis variantas tikrai pranoko pirminius lūkesčius – buvo labai skanu. Ypatingai patiko mano vaikams, kurie suvalgė tikrai ne po vieną. Praėjus porai dienų vis kartojo ar jau galiu iškepti dar kartą, o tai jau jau didžiulis pagyrimas. Rekomenduoju pasigaminti ir Jums! 🙂
Beje, šiais kepiniais su varške neseniai dalinausi ir juos labai rekomenduoju išmėginti:
Receptui reikės:
- pusriebė varškė: 500 gramų
- cukrus: 2-3 valgomųjų šaukštų
- kiaušiniai: 1 (+1 baltymo)
- druska
- vanilinis cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio
- miltai: 100 gramų
- sviestas arba aliejus (keksiukų formos ištepimui)
Įdarui:
- grietinė: 100 gramų (tinka ir natūralus jogurtas)
- kiaušinių tryniai: 1
- cukrus: 1 valgomojo šaukšto
Paruošimas
- Pradžioje erdviame dubenyje ištrink varškę su trupučiu paprasto ir vanilinio cukraus, vienu pilnu kiaušiniu bei vienu baltymu, žiupsneliu druskos.
- Tada suberk miltus ir išmaišyk, kol nelieka sausų gumuliukų.
- Tuomet kremą/įdarą maišyk kitame dubenėlyje – sudėk grietinę, vieną kiaušinio trynį, cukrų ir sumaišyk.
- Po to 12 keksiukų formelę ištepk sviestu arba aliejumi.
- Į kiekvieną ertmę dėk po vieną kupiną valgomąjį šaukštą varškės masės ir drėgnais pirštais suformuok tarsi “dubenėlius”, kad varškė pakiltų formelės šonais aukštyn.
- Į susidariusią duobutę pilk po maždaug vieną šaukštą grietinės kremo.
- Galiausiai keksiukus-varškėtukus kepk iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-25 minutes, kol šie pasipūs bei taps dailiai auksinės spalvos.
- Iškepus valgyk karštus arba jau atvėsusius. Skanaus!
Išmėginau ir galiu pasakyti, kad tikrai nuostabiai gavosi. Dėkoju už receptą.