Beatos varškėtukai su grietinės kremo kepure

  • Paruošimas: 15 min
  • Gaminimas: 25 min
  • Porcijos: 4
Šį varškėtukų – keksiukų receptą aš nusižiūrėjau vienoje Beatos laidoje ir nusprendžiau išmėginti, nes mėgstu pačius įvairiausius kepinius iš varškės. Ingredientai pasirodė labai paprasti, o paruošimas dar paprastesnis. Galutinis variantas tikrai pranoko pirminius lūkesčius – buvo labai skanu. Ypatingai patiko mano vaikams, kurie suvalgė tikrai ne po vieną. Praėjus porai dienų vis kartojo ar jau galiu iškepti dar kartą, o tai jau jau didžiulis pagyrimas. Rekomenduoju pasigaminti ir Jums! 🙂

 

Beje, šiais kepiniais su varške neseniai dalinausi ir juos labai rekomenduoju išmėginti:

Receptui reikės:

  • pusriebė varškė: 500 gramų
  • cukrus: 2-3 valgomųjų šaukštų
  • kiaušiniai: 1 (+1 baltymo)
  • druska
  • vanilinis cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • miltai: 100 gramų
  • sviestas arba aliejus (keksiukų formos ištepimui)
Įdarui:
  • grietinė: 100 gramų (tinka ir natūralus jogurtas)
  • kiaušinių tryniai: 1
  • cukrus: 1 valgomojo šaukšto

Paruošimas

  • Pradžioje erdviame dubenyje ištrink varškę su trupučiu paprasto ir vanilinio cukraus, vienu pilnu kiaušiniu bei vienu baltymu, žiupsneliu druskos.
  • Tada suberk miltus ir išmaišyk, kol nelieka sausų gumuliukų.
  • Tuomet kremą/įdarą maišyk kitame dubenėlyje – sudėk grietinę, vieną kiaušinio trynį, cukrų ir sumaišyk.
  • Po to 12 keksiukų formelę ištepk sviestu arba aliejumi.
  • Į kiekvieną ertmę dėk po vieną kupiną valgomąjį šaukštą varškės masės ir drėgnais pirštais suformuok tarsi “dubenėlius”, kad varškė pakiltų formelės šonais aukštyn.
  • Į susidariusią duobutę pilk po maždaug vieną šaukštą grietinės kremo.
  • Galiausiai keksiukus-varškėtukus kepk iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-25 minutes, kol šie pasipūs bei taps dailiai auksinės spalvos.
  • Iškepus valgyk karštus arba jau atvėsusius. Skanaus!

2 komentarai apie “Beatos varškėtukai su grietinės kremo kepure”

Average
5 Based On 2

Parašykite komentarą