Šie nepaprastai gardūs, drėgni ir minkštutėliai keksiukai yra vienareikšmiškai nuo šiol mano mėgiamiausi. Jie tiesiog tirpsta burnoje, o kiekvienas kąsnis apdovanotas mėlynėmis bei kreminio sūrio įdaru. Tai lyg sūrio pyragas tik keksiuko pavidalu!
Ingredientai keksiukams:
- 300 g kvietinių miltų;
- 260 g cukraus;
- 120 ml pieno;
- 1 a.š. acto;
- 240 g natūralaus jogurto be priedų;
- 120 ml neutralaus aliejaus;
- 2 a.š. kukurūzų krakmolo;
- 2 a.š. kepimo miltelių;
- Žiupsnelis druskos;
- 140 g mėlynių (šviežių ar šaldytų).
Gaminimo eiga
Dubenyje sumaišykite pieną, jogurtą ir actą. Palikite keletui minučių kol sutrauks. Tuomet supilkite cukrų ir aliejų, išmaišykite. Atskirame dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus. Galiausiai sausus ingredientus įmaišykite į šlapius. Leiskite tešlai pastovėti kambario temperatūroje 30min. Įmaišykite mėlynes.
Ingredientai (kreminio sūrio įdarui):
- 200 g kreminio sūrio (kambario temperatūros);
- 45 g cukraus;
- 1 1/2 a.š. kukurūzų krakmolo.
Visus ingredientus sumaišykite iki vientisos masės ir laikykite šaldymo kameroje iki kol prireiks.
Ingredientai (traškiai plūtelei):
- 90 g sviesto (tirpinto);
- 90 g miltų;
- 120 g šviesiai rudo cukraus;
- Žiupsnelis druskos.
Gaminimo eiga:
Dubenyje sumaišykite tirpintą sviestą, rudąjį cukrų, universalius miltus ir druską. Turite gauti šlapios konsistencijos trupinius.