Mėlynių keksiukai su kreminio sūrio įdarų

Šie nepaprastai gardūs, drėgni ir minkštutėliai keksiukai yra vienareikšmiškai nuo šiol mano mėgiamiausi. Jie tiesiog tirpsta burnoje, o kiekvienas kąsnis apdovanotas mėlynėmis bei kreminio sūrio įdaru. Tai lyg sūrio pyragas tik keksiuko pavidalu!⁣

Ingredientai keksiukams:

  • 300 g kvietinių miltų⁣;
  • 260 g cukraus⁣;
  • 120 ml pieno⁣;
  • 1 a.š. acto⁣;
  • 240 g natūralaus jogurto be priedų⁣;
  • 120 ml neutralaus aliejaus⁣;
  • 2 a.š. kukurūzų krakmolo⁣;
  • 2 a.š. kepimo miltelių⁣;
  • Žiupsnelis druskos⁣;
  • 140 g mėlynių (šviežių ar šaldytų)⁣.⁣

Gaminimo eiga

Dubenyje sumaišykite pieną, jogurtą ir actą. Palikite keletui minučių kol sutrauks. Tuomet supilkite cukrų ir aliejų, išmaišykite. Atskirame dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus. Galiausiai sausus ingredientus įmaišykite į šlapius. Leiskite tešlai pastovėti kambario temperatūroje 30min. Įmaišykite mėlynes.⁣

Ingredientai (kreminio sūrio įdarui):

  • 200 g kreminio sūrio (kambario temperatūros)⁣;
  • 45 g cukraus⁣;
  • 1 1/2 a.š. kukurūzų krakmolo⁣.
Gaminimo eiga

Visus ingredientus sumaišykite iki vientisos masės ir laikykite šaldymo kameroje iki kol prireiks.⁣

Ingredientai (traškiai plūtelei):

  • 90 g sviesto (tirpinto)⁣;
  • 90 g miltų⁣;
  • 120 g šviesiai rudo cukraus⁣;
  • Žiupsnelis druskos⁣.

Gaminimo eiga:

Dubenyje sumaišykite tirpintą sviestą, rudąjį cukrų, universalius miltus ir druską. Turite gauti šlapios konsistencijos trupinius.

Surinkimas: keksiukų popierines formeles pripildykite tokia tvarka: 1/4 dalis formelės keksiukų masės, šaukštelis kreminio sūrio, valgomasis šaukštas keksiukų masės ir galiausiai apibarstykite pasiruoštais trupiniais. Keksiukus kepkite 188ºC temperatūroje apie 22min iki kol viršus švelniai paruduos.


Parašykite komentarą