Turinys
Vieni mėgstamiausių mano rudens skanumynų – obuolių pyragai, tačiau norėjau pagaminti šiek tiek sveikesnę jų versiją. Keksiukai puikiai tiks pusryčiams, saldžiam užkandžiui ar sveikam desertui.
Ingredientai:
- 1 ½ stiklinės avižinių dribsnių;
- ½ stiklinės avižinių miltų*;
- 3 šaukštų rudojo cukraus;
- ½ šaukšto kepimo miltelių;
- 2 šaukštų cinamono;
- 1-2 gerai sunokosių bananų;
- 1 stiklinės augalinio pieno;
- 1-2 obuolių.
Kaip gaminti:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
- Sumaišykite sausus ingredientus (avižinius dribsnius ir miltus, cukrų, kepimo miltelius, cinamoną).
- Bananus sutrinkite ir sumaišykite su augaliniu pienu. Šią masę sumaišykite su sausais ingredientais.
- Obuolius supjaustykite nedideliais gabalėliais ir įmaišykite į tešlą.
- Masę sudėkite į keksiukų formeles (aš naudoju silikonines formeles iš kurių labai lengva keksiukus išimti, tačiau galima naudoti ir paprastas, popierines). Kepkite 15 – 20 min.
* Jei neturite avižinių miltų, galima tiesiog blenderyje susmulkinti avižinius dribsnius.