Obuolių keksiukai be gliuteno

Vieni mėgstamiausių mano rudens skanumynų – obuolių pyragai, tačiau norėjau pagaminti šiek tiek sveikesnę jų versiją. Keksiukai puikiai tiks pusryčiams, saldžiam užkandžiui ar sveikam desertui.

Ingredientai:

  • 1 ½ stiklinės avižinių dribsnių;
  • ½ stiklinės avižinių miltų*;
  • 3 šaukštų rudojo cukraus;
  • ½ šaukšto kepimo miltelių;
  • 2 šaukštų cinamono;
  • 1-2 gerai sunokosių bananų;
  • 1 stiklinės augalinio pieno;
  • 1-2 obuolių.

Kaip gaminti:

    1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
    2. Sumaišykite sausus ingredientus (avižinius dribsnius ir miltus, cukrų, kepimo miltelius, cinamoną).
    3. Bananus sutrinkite ir sumaišykite su augaliniu pienu. Šią masę sumaišykite su sausais ingredientais.
    4. Obuolius supjaustykite nedideliais gabalėliais ir įmaišykite į tešlą.
    1. Masę sudėkite į keksiukų formeles (aš naudoju silikonines formeles iš kurių labai lengva keksiukus išimti, tačiau galima naudoti ir paprastas, popierines). Kepkite 15 – 20 min.
* Jei neturite avižinių miltų, galima tiesiog blenderyje susmulkinti avižinius dribsnius.


Parašykite komentarą