Veganiški šokoladiniai keksiukai

Sakoma, kad pasaulyje yra dviejų tipų žmonės – tie, kas dievina keksiukus ir tie, kurie yra jiems abejingi. Aš visada buvau pirmasis tipas. Kiek save prisimenu, visada su malonumu gardžiuodavausi skaniais keksiukais. Tačiau pasirinkus augalinę mitybą, tapo gana sunku surasti, o tuo labiau pagaminti, tikrai gero skonio keksiukus. Tokius keksiukus, kad pavaišinus jais žmones, niekas net negalėtų įtarti, kad jie yra veganiški, o tai jiems pranešus niekas tuo negalėtų patikėti 

Bet šiandien jaučiu, kad man pagaliau pavyko. Šie VEGANIŠKI ŠOKOLADINIAI KEKSIUKAI yra tikras šokoladinis tobulumas – drėgni, minkšti ir turtingi skoniu. Ir parodykite man žmogų, kuris nemėgtų šokolado? 

Gamindamas šiuos keksiukus aš supratau, kad norint išgauti tikrai gerą šokoladinį skonį neužtenka naudoti tik kakavos miltelius, būtinai reikia tikro juodo šokolado. Ir nuostabu yra tai, kad užtenka tik 50 gramų.

Dar labai svarbu, kad jie yra labai lengvai pagaminami, jiems reikia tik 8 ingredientų ir vienas keksiukas turi tik 100 kcal.

REIKĖS (12 keksiukų):

  • 180 ml nesaldinto migdolų pieno;
  • 1 vnt. apelsino sulčių + žievelės;
  • 190 ml agavos sirupo;
  • 125 g speltų miltų*;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • 1 a.š. valgomosios sodos;
  • 30 g nesaldintų kakavos miltelių;
  • 50 g susmulkinto juodo šokolado** (70%).

GAMINAME:

  1. Sumaišome pieną, apelsino sultys, žievelę bei agavos sirupą.
  2. Kitame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, soda ir kakavos miltelius.
  3. Sujungiame abu mišinius ir labai gerai išmaišome.
  4. Įdedame šokoladą.
  5. Gautą masę paskirstome į paruoštas keksiukų kepimo formeles (12vnt).
  6. Kepame 20-25 min. 170°C įkaitintoje orkaitėje.
  7. Iškepusius keksiukus atvėsiname.

Pastabos:

* Galite naudoti viso grūdo kvietinius miltus arba viso grūdo baltų miltų mišinį be glitimo.
** Norėdami paryškinti keksiukų apelsininį skonį, galite naudoti juodą šokoladą su apelsino skoniu, arba net natūralų apelsino skonio sirupą.


Parašykite komentarą