Sausainiai – puiki valgoma dovana! Nustebinsite kiekvieną smaližių, o dar paminėsite, kad juos gaminote vos iš trijų pagrindinių ingredientų. Ne glitimo, kiaušinių ir pieno produktų. Dar galėsite pridutri, kad konservuotų avinžirnių skystis yra super dalykas, kurio tikrai nereikia išmesti, o panaudoti kepinimiams 🙂 Vien tik pliusai!
Galima juos daryti ir ne tokius saldžius, bet kadangi šventės palieku tokį cukraus kiekį, kad jie gaunutųsi super traškūs ir skanūs 🙂 O jeigu kepsite sau ir norite naudoti mažiau csaldžių tiesiog cukraus kiekį sumažinkite ir vietoj jo įdėkite daugiau miltų.
Jums reikės (16 sausainių):
- 200 g migdolų miltų;
- 125 g nerafinuoto kokosų žiedų cukraus ar įprato balto cukraus;
- 80 ml akvafabos (konservuotų avinžirnių skysčio);
- 1 a.š. kepimo miltelių;
- Žiupsnio druskos;
- 1 a.š. vanilės ekstrakto (nebūtina, bet skaniau);
- 1 šaukšto citrinos sulčių.
Gaminimas:
- Miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska ir cukrumi.
- Orkaitę įjungiame ir įkaitiname iki 175 laipsnių.
- Avinžirnių skystį (akvafabą) išplakame su elekriniu plakinkliu (mikseriu) iki vientisos, standžios, baltos konsistensijos. Turi būti tokio standumo, kad apvertus dubenį neišbėgtų! Tas pats kas plaktumėte kiaušinių baltymus.
- Išplaktą akvafabą sumaišome su miltais, supilame citrinos sultis ir vanilę.
- Viską gerai išmaišome. Pasiruošiame kepimo skardą ir ją išklojame kepimo popieriumi.
- Rankomis formuojame rutuliukus (turėtų gautis apie 15-16 vienetų). Dedame ant kepimo skardos ir tarp rutuliukų paliekame vietos.
- Tuomet delnu kiekvieną rutuliuką paspaudžiame ir suformuojame sausainius.
- Kepame apie 15 minučių kol šiek tiek apskrus.
- Atvėsiname ir skanaujame!
Jeigu kyla klausimų būtinai man parašykite! Lauksiu Jūsų įspūdžių 🙂