🍪 Sausainiai iš migdolų miltų

Sausainiai – puiki valgoma dovana! Nustebinsite kiekvieną smaližių, o dar paminėsite, kad juos gaminote vos iš trijų pagrindinių ingredientų. Ne glitimo, kiaušinių ir pieno produktų. Dar galėsite pridutri, kad konservuotų avinžirnių skystis yra super dalykas, kurio tikrai nereikia išmesti, o panaudoti kepinimiams 🙂 Vien tik pliusai!

Galima juos daryti ir ne tokius saldžius, bet kadangi šventės palieku tokį cukraus kiekį, kad jie gaunutųsi super traškūs ir skanūs 🙂 O jeigu kepsite sau ir norite naudoti mažiau csaldžių tiesiog cukraus kiekį sumažinkite ir vietoj jo įdėkite daugiau miltų.

Jums reikės (16 sausainių):

  • 200 g migdolų miltų;
  • 125 g nerafinuoto kokosų žiedų cukraus ar įprato balto cukraus;
  • 80 ml akvafabos (konservuotų avinžirnių skysčio);
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • Žiupsnio druskos;
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto (nebūtina, bet skaniau);
  • 1 šaukšto citrinos sulčių.

Gaminimas:

  1. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska ir cukrumi.
  2. Orkaitę įjungiame ir įkaitiname iki 175 laipsnių.
  3. Avinžirnių skystį (akvafabą) išplakame su elekriniu plakinkliu (mikseriu) iki vientisos, standžios, baltos konsistensijos. Turi būti tokio standumo, kad apvertus dubenį neišbėgtų! Tas pats kas plaktumėte kiaušinių baltymus.
  4. Išplaktą akvafabą sumaišome su miltais, supilame citrinos sultis ir vanilę.
  5. Viską gerai išmaišome. Pasiruošiame kepimo skardą ir ją išklojame kepimo popieriumi.
  6. Rankomis formuojame rutuliukus (turėtų gautis apie 15-16 vienetų). Dedame ant kepimo skardos ir tarp rutuliukų paliekame vietos.
  7. Tuomet delnu kiekvieną rutuliuką paspaudžiame ir suformuojame sausainius.
  8. Kepame apie 15 minučių kol šiek tiek apskrus.
  9. Atvėsiname ir skanaujame!

Jeigu kyla klausimų būtinai man parašykite! Lauksiu Jūsų įspūdžių 🙂

[the_ad_placement id=”h2-3-desktop”][the_ad_placement id=”h2-3-mobile”]


Parašykite komentarą