🍪 Sausainiai iš migdolų miltų

Sausainiai iš migdolų miltų be glitimo

Sausainiai – puiki valgoma dovana! Nustebinsite kiekvieną smaližių, o dar paminėsite, kad juos gaminote vos iš trijų pagrindinių ingredientų. Ne glitimo, kiaušinių ir pieno produktų. Dar galėsite pridutri, kad konservuotų avinžirnių skystis yra super dalykas, kurio tikrai nereikia išmesti, o panaudoti kepinimiams 🙂 Vien tik pliusai! Galima juos daryti ir ne tokius saldžius, bet kadangi … Skaityti toliau

Veganiški šokoladiniai keksiukai

Veganiškų šokoladinių keksiukų receptas

Sakoma, kad pasaulyje yra dviejų tipų žmonės – tie, kas dievina keksiukus ir tie, kurie yra jiems abejingi. Aš visada buvau pirmasis tipas. Kiek save prisimenu, visada su malonumu gardžiuodavausi skaniais keksiukais. Tačiau pasirinkus augalinę mitybą, tapo gana sunku surasti, o tuo labiau pagaminti, tikrai gero skonio keksiukus. Tokius keksiukus, kad pavaišinus jais žmones, niekas … Skaityti toliau

Obuolių keksiukai be gliuteno

Obuolių keksiukai be gliuteno

Vieni mėgstamiausių mano rudens skanumynų – obuolių pyragai, tačiau norėjau pagaminti šiek tiek sveikesnę jų versiją. Keksiukai puikiai tiks pusryčiams, saldžiam užkandžiui ar sveikam desertui.

Ingredientai:

  • 1 ½ stiklinės avižinių dribsnių;
  • ½ stiklinės avižinių miltų*;
  • 3 šaukštų rudojo cukraus;
  • ½ šaukšto kepimo miltelių;
  • 2 šaukštų cinamono;
  • 1-2 gerai sunokosių bananų;
  • 1 stiklinės augalinio pieno;
  • 1-2 obuolių.

Kaip gaminti:

    1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
    2. Sumaišykite sausus ingredientus (avižinius dribsnius ir miltus, cukrų, kepimo miltelius, cinamoną).
    3. Bananus sutrinkite ir sumaišykite su augaliniu pienu. Šią masę sumaišykite su sausais ingredientais.
    4. Obuolius supjaustykite nedideliais gabalėliais ir įmaišykite į tešlą.
    1. Masę sudėkite į keksiukų formeles (aš naudoju silikonines formeles iš kurių labai lengva keksiukus išimti, tačiau galima naudoti ir paprastas, popierines). Kepkite 15 – 20 min.
* Jei neturite avižinių miltų, galima tiesiog blenderyje susmulkinti avižinius dribsnius.

Bananų duona su šokolado gabaliukais

Bananų duona su šokolado gabaliukais

Vienas iš būdų greitai sunaudoti prinokusius bananus – gaminti bananų duoną. Na, o grikių miltai jai suteikia labai gerą skonį. Grikių miltų galima įsigyti didžiuosiuose prekybos centruose arba pasigaminti patiems – tereikia susmulkinti žalius (nekepintus) grikius blenderiu ar kavamale. Taip pat šioje bananų duonoje nėra gliuteno, tad ji tinka jo nevartojantiems žmonėms.

Ingredientai:

  • 1/2 stiklinės avižų;
  • 1/2 stiklinės avižinių miltų;
  • 1 stiklinės grikių miltų;
  • 1/4 stiklinės rudojo cukraus;
  • 1/2 v.š. sodos;
  • 1/2 v.š. cinamono;
  • žiupsnelio druskos;
  • 3 prinokusių bananų;
  • 1 nubraukto šaukšto maltų linų sėmenų sumaišytų su 3 šaukštais vandens;
  • 1 stiklinės augalinio pieno.

Bananų duonos paruošimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
  2. Sumaišykite sausus ingredientus (miltus, avižas, cukrų, cinamoną, sodą ir druską).
  3. Sutrinkite bananus šakute arba blenderyje.
  4. Sutrintus bananus sumaišykite su linų sėmenimis ir pienu.
  5. Bananų masę sumaišykite su sausais ingredientais.
  6. Dar turėjau šokolado, tai supjausčiau jį ir subėriau į tešlą.
  7. Supilkite tešlą į kepimo formą ir kepkite 20 – 25 min. Ar bananų duona iškepė, galite patikrinti įkišdami medinį pagaliuką į kepinį. Jei ištrauktas pagaliukas švarus – duonelė iškepusi. Jeigu ištrauktas pagaliukas apkibęs tešla, o duonelės viršus jau iškepęs – toliau kepkite apdengę folija.

 

Moliūginiai blyneliai su klevų sirupu

Moliūginiai blyneliai su klevų sirupu

Vakar skaptavom moliūgą. Matyt gyvename kitoje laiko juostoje. Aš atlikau tik eskizo pareigas. Ir moliūgo minkštimo gaminimo pareigas. Trukmė: 15-20 min. Porcijos: dviem Energetinė vertė (be sirupo): apie 395 kcal/porcija Ingredientai: 1/2 puodelio (stiklinės) moliūgų minkštimo be sėklų; 1/2 puodelio lieso pieno; 1 didelio kiaušinio; maždaug puodelio „Speltos“ miltų; 1/2 a.š. valgomosios sodos; šaukšto saulėgrąžų aliejaus; … Skaityti toliau