Turinys
Vakar skaptavom moliūgą. Matyt gyvename kitoje laiko juostoje. Aš atlikau tik eskizo pareigas. Ir moliūgo minkštimo gaminimo pareigas.
- Trukmė: 15-20 min.
- Porcijos: dviem
- Energetinė vertė (be sirupo): apie 395 kcal/porcija
Ingredientai:
- 1/2 puodelio (stiklinės) moliūgų minkštimo be sėklų;
- 1/2 puodelio lieso pieno;
- 1 didelio kiaušinio;
- maždaug puodelio „Speltos“ miltų;
- 1/2 a.š. valgomosios sodos;
- šaukšto saulėgrąžų aliejaus;
- klevų sirupo patiekimui (nebūtinai).
Prieskonių:
- 1/4 a.š. malto imbiero;
- 1/8 a.š. maltų gvazdikėlių;
- 1/8 a.š. malto muskato;
- 1.5-2 a.š. malto cinamono;
- 5 v.š. rudojo cukraus.
„Speltos“ miltai turi specifinį skonį, ypač maišant juos su bananais, moliūgais ir kitais panašiais vaisiais, todėl tikrai nebus blogai jei pakeisite juos paprastai. Žinoma, tada receptas nebebus „be gluteno“.
Blynų paruošimas
- Sumaišyti visus prieskonius su cukrumi ir moliūgų minkštimu atskirame indelyje.
- Kiaušinį sutrinti šakute, supilti moliūgo minkštimo mišinį, išmaišyti.
- udėti sodos miltelius, įmaišyti.
- Įpilti pieno, miltų išmaišyti, aliejaus.
- Įkaitinti keptuvę, semti tešlą šaukštu, formuoti keptuvėje blynelius.
- Kai blynelio kraštai tampa nebe skysti, blynelį apverskite ir apkepkite iš abiejų pusių.
- Sudėkite į lėkštę ir apliekite klevų sirupu.
Puikuoliški pusryčiai!