Stori amerikietiški blynai su pasukomis pagal Beatą

  • Paruošimas: 25 min
  • Porcijos: 2
Itin purūs, minkšti ir saldūs pasukų blynai amerikietiškai pagal Beatą.

Žinote, yra labai daug įvairiausių blynelių receptų ir jie man visi itin panašūs su beveik tais pačiais ingredientais: reikia miltų, kiaušinių, kefyras/pienas, cukraus ir kokio kildinimo elemento. Bet paradoksas toks – nors viskas kaip ir panašu, bet kiekvieną kartą gaunasi tarsi nauji blynai, naujas skonis, kitokia tekstūra, net nauja jų išvaizda. Ingredientai tarsi ir tie patys, jų kiekiai skiriasi visai nežymiai, o štai, rezultatas beveik visada skirtingas.

Patarimai, pastebėjimai. Gamindamas į keptuvę pilk šaukštą daržovių, bekvapio aliejaus, su popieriniu rankšluosčiu ištepk visą keptuvę tolygiai. Kepk ant nedidelės kaitros; geriau mažesnė kaitra, gražiau kepa ir nesvyla. Kai pradeda blynai lipti, dar kartą pilk vieną šaukštą aliejaus, dar kartą ištepk su popieriniu rankšluosčiu ir šitaip kepk blynus. Man pačiai daug geriau sausesnė keptuvė nei su daugybe riebalų. Apversk blynus, kai pradeda kilti burbuliukai (po maždaug kelių minučių). Tikiuosi mano patarimai padės!

Sudėtingumas. Tikrai nesunkiai pagaminama.

Mūsų šeimos recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Fantastiški, kepiau jau keletą kartų.

Beje, išmėgink ir šiuos amerikietiškų blynelių variantus:
tikri amerikietiški blyneliai;
amerikietiški blynai su varške ir pienu;
amerikietiški blynai su kefyru;

Receptui reikės:

  • miltai: 150 gramų
  • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
  • kepimo soda: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
  • druska: žiupsnelio
  • kiaušiniai: 2
  • pasukos: 150 mililitrų (galima pakeisti kefyru)
  • cukrus: 50 gramų
  • tirpintas sviestas: 25 gramų

Paruošimas

  • Pradžioje miltus, kepimo miltelius, sodą bei druską sumaišyk pasirinktame dubenyje.
  • Tada kitame dubenyje suplak kiaušinius, kefyrą, cukrų ir tirpintą, bet jau atvėsusį sviestą.
  • Tuomet miltus suberk į kiaušinių-kefyro plakinį, išmaišyk tiek, kad neliktų sausų miltų. Gaunasi gan tiršta tešla.
  • Po to blynus kepk ant nedidelio kiekio aliejaus, kol gražiai paruduoja.
  • Patiek su mėgstamais pagardais ir lepinkis!

1 komentaras apie “Stori amerikietiški blynai su pasukomis pagal Beatą”

  1. Kol kas tai labiausiai patikęs amerikietiškų blynelių variantas, kurį tik esu bandžiusi. Fantastiškai skanu!

    Atsakyti
Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą