Minkšti ir purūs amerikietiški blynai su kefyru

  • Paruošimas: 20 min
  • Porcijos: 2
Amerikietiški blynai su kefyru – jei norisi šeimos narius pradžiuginti skaniais bei kvapniais pusryčiais savaitgalio (ir nebūtinai savaitgalio) rytą, rekomenduoju išmėginti šį receptą. Jis yra tikrai paprastas ir ganėtinai lengvai pagaminamas. Blynai iškepa gan greitai. Vienas svarbesnių dalykų ruošiant šiuos blynelius yra naudoti keptuvę su neprisvylančia danga. Riebalų naudosime minimaliai arba galima kepti išvis be jų. Nors su labai nedideliu kiekiu aliejaus iškepti blynai visada gaunasi traškesni ir skanesni (bent man asmeniškai).

Pagrindinis ingredientas, kurį naudoju, gamindama yra kefyras (jį galima pakeisti raugintomis pasukomis). Galiu garantuoti, kad šiuos pieno produktus žinote visi, bet ar esate jų ragavę blynuose? Prisipažinsiu, kad aš pati labiau mėgstu kefyrą, o pasukų beveik niekada neperku, nors šiuos blynus išmėginau pagaminti abiem būdais – abu gavosi idealūs. Abu šie produktai yra fermentuoti, tad ir rezultatą duodą ypatingai panašų. Dažniausiai, kiek aš pastebėjau, pasukos būna pardavinėjamos maišeliuose.

Su pasukomis arba kefyru paruošti blyneliai būna skanesni ir puresni. Šitą Jums užgarantuoju.

Keli patarimai, norint paruošti pačius skaniausius amerikietiškus blynus:
– Įprastai tokie blyneliai yra patiekiami su sviestu bei klevų sirupu. Žinoma, galite rinktis ir kitus mėgstamus pagardus: tiekti su uogiene, jogurtu, vaisiais ir/ar uogomis.
– Tešla turi būti ganėtinai skysta.
– Iškepusius blynus galite įdėti į iki 120 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę – šitaip jie išlieka šilti bei purūs.
– Įprastai amerikietiški blynai yra kepami ganėtinai dideli, bet man pačiai patinka juos ruošti vidutinio dydžio.
– Iš mano nurodytų ingredientų kiekio galite pamaitinti 2 žmones arba 1 besotį (tokį kaip aš). Man gavosi 15 blynelių.

Receptui reikės:

  • kiaušiniai: 1 L dydžio
  • kefyras: 1 stiklinės (250 mililitrų; galima pakeisti pasukomis)
  • kvietiniai miltai: 1 stiklinės (140 gramų)
  • soda: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • cukrus: 1-2 valgomųjų šaukštų
  • ištirpintas sviestas: 1-2 valgomųjų šaukštų
  • vanilinis cukrus: žiupsnelio
  • druska: žiupsnelio
  • aliejus: šlakelio (blynams kepti)

Paruošimas

  • Pirmiausia dubenyje šluotele lengvai išplak kiaušinį, cukrų ir vaniliną.
  • Tada supilk kefyrą (arba pasukas) ir sviestą. Dar kartą viską lengvai išplak.
  • Tuomet kitame dideliame inde sumaišyk miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Miltus persijok.
  • Kefyro (arba pasukų) mišinį supilk į indą su miltais. Viską atsargiai išmaišyk (svarbiausia per daug nepermaišyti). Gali likti gumuliukų.
  • Palik pastovėti tešlą maždaug 5 minutes.
  • Keptuvėje įkaitink šlakelį aliejaus ant neaukštos-vidutinės kaitros.
  • Kabink šaukštą tešlos ir kepk iš abiejų pusių po kelias minutes.
  • Patiek su mėgstamais pagardais ir skanauk!

1 komentaras apie “Minkšti ir purūs amerikietiški blynai su kefyru”

Parašykite komentarą